vrijdag 5 juni 2020

Sprout: Amsterdams grachtenwater drinken? Dankzij deze stunt van Aquablu kan het gewoon

Amsterdams grachtenwater drinken? Dankzij deze stunt van Aquablu kan het gewoon
Met hun startup Aquablu zijn jonge ondernemers Marnix Stokvis en Marc van Zuylen op missie om consumenten wereldwijd te voorzien van een betaalbaar zuiver drinkwater. Nu bewijzen ze dat ze zelfs Amsterdams grachtenwater veilig drinkbaar kunnen maken. Proost!
Lees verder

Waarom Maarten Boon zijn videoplatform verkoopt aan Bynder
Maarten Boon verkoopt zijn ad tech startup We Adapt aan Bynder, de snel groeiende scaleup die specialist is in het beheren van beeld, video en andere marketingcontent in de cloud. 'Soms vallen dingen heel mooi op hun plek.'
Lees verder

Minibrew in surseance 'net nu thuisbrouwen piekte'
Bart van de Kooij en Edwin Blom hebben surseance aangevraagd voor Minibrew, de startup waarmee ze een machine ontwikkelden voor het thuis brouwen van speciaalbier. Minibrew was op zoek naar vers groeikapitaal, maar door de coronacrisis is een serieuze investeerder afgehaakt. 
Lees verder

Brouwrobot Minibrew in surseance; Influencers krijgen eigen webshop
Ondernemersnieuws: de brouwrobot van de Utrechtse startup Minibrew dreigt om te vallen, 'Netflix voor e-bikes' E-bike to go zoekt 20 miljoen en influencers krijgen hun eigen webshop.
Lees verder

Vacaturesite TalentZ gaat corona-werklozen slimmer matchen
Martijn Apeldoorn heeft 1,2 miljoen euro opgehaald voor zijn vacaturesite Talentz. Ongelukkige timing nu corona de arbeidsmarkt op zijn kop zet? Juist niet, zegt de 25 onder de 25-ondernemer. 'We willen zo snel mogelijk bereik opbouwen.'
Lees verder

Coronaproof vergaderen? Zo organiseer je een hybride meeting
Door de coronacrisis wint de hybride meeting snel terrein. Sprout-expert Hedwyg van Groenendaal legt je alles uit over dit soort meetings die tegelijkertijd op locatie én online plaatsvinden.
Lees verder

De coronacrisis zorgt voor massa-ontslagen bij startups
Het is kommer en kwel in de startupwereld en de cijfers liegen er niet om: door de coronacrisis moeten tot voor kort succesvolle startups snijden in hun personeelsbestand.
Lees verder

Thuiswerken als nieuw normaal; Autodelen populair door coronacrisis
Ondernemersnieuws: we blijven nog wel even thuiswerken, internetondernemer Marc de Hond overleden en SnappCar ziet vraag naar autodelen toenemen.
Lees verder