donderdag 18 juni 2020

OVAL: 750 miljoen voor omscholing werklozen

OVAL: 750 miljoen voor omscholing werklozen
OVAL, de branchevereniging van organisaties die loopbaandiensten verlenen, lanceert een deltaplan voor werknemers. Voor dit plan zou 750 miljoen euro nodig zijn. Met dit bedrag wil de branchevereniging omscholing stimuleren om zo de stijgende werkloosheid in te perken.
Lees verder

'Minister kijkt weg van demonisering vleessector'
27 belangenorganisaties hebben een brandbrief geschreven aan minister Schouten van Landbouw en premier Rutte over het beeld dat in de politiek geschetst wordt van de sector. Dat is te negatief, vinden de organisaties. 'We worden weggezet als dierenbeulen en vervuilers en de minister en het Kabinet...
Lees verder

Subsidie moet nieuwe zorgbehandelingen mogelijk maken
Een aantal relatief nieuwe en onbekende zorgbehandelingen worden met een subsidie onderzocht. Als blijkt dat ze aanslaan, worden ze opgenomen in het basispakket. Tot nu toe hebben vier nieuwe behandelmethodes deze subsidie ontvangen.
Lees verder

Loogman Groep gaat collegegeld studenten betalen
Kom bij ons werken en wij betalen je studie! Het klinkt als een oproep van een grote Amerikaanse firma, maar het is een idee van de Nederlandse Loogman Groep. Wie tijdens zijn studie bij dat bedrijf komt bijverdienen, hoeft geen cent collegegeld te betalen.
Lees verder

Energietransitie ontketent stormloop op metalen
Een stormloop op metalen is onvermijdelijk als we volle kracht vooruit gaan in de energietransitie. En die run op grondstoffen stelt ons weer voor allerlei andere problemen, zowel sociaal en ecologisch. Dat schrijft het FD vandaag.
Lees verder

Flixbussen weer de weg op
Maandenlang stonden ze in de garage, maar vanaf vandaag rijden de bekende groene Flixbussen weer. Reizigers kunnen voordelig naar Parijs of Berlijn, maar de grote vraag die veel gesteld wordt is of dit wel veilig kan.
Lees verder

Directeur Blue Sky Group tevreden over pensioenakkoord
Er is de afgelopen dagen al ontzettend veel over gezegd en geschreven: het nieuwe pensioenakkoord. Hoewel er kritiek is gekomen uit de hoek van onder anderen de verzekeraars, is Toine van der Stee, directeur bij de Blue Sky Group, erg tevreden met het akkoord.
Lees verder

'Nederlandse overheid onderschat problematiek die op ons af komt'
'Ik denk dat de Nederlandse overheid tot op de dag van vandaag onderschat wat de problematiek is die op ons af aan het komen is.' Dat zegt Nout Wellink, oud-president van De Nederlandsche Bank in het programma BNR de Wereld. Hij reageert hiermee op de opstelling van de Nederlandse regering in het...
Lees verder

Hugo de Jonge meldt zich voor lijsttrekkerschap CDA
Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wordt kandidaat-lijsttrekker voor het CDA. Minister van Financiƫn Wopke Hoekstra gaf eerder aan niet mee te doen in de lijsttrekkersrace.
Lees verder

Minister Van Nieuwenhuizen: 'Vliegen eigen verantwoordelijkheid'
Is het vliegen nu wel verantwoord? Dat is de belangrijkste vraag van veel Kamerleden tijdens het luchtvaartdebat. Volgens Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur is dat het wel en moeten burgers hun eigen verantwoordelijkheid nemen.
Lees verder

Bank of England geeft 100 miljard extra uit aan obligaties
De Bank of England gaat 100 miljard pond extra uitgeven aan obligaties. De bank hoopt hiermee de Britse economie weer aan te jagen. Vorige week werd bekend dat de Britse economie in april vanwege de lockdown met meer dan 20 procent is gekrompen. De sterkste daling ooit gemeten.
Lees verder

North Sea Port gaat kijken naar mogelijkheden 5G
Een schip dat zonder kapitein vaart? Of een vrachtwagen zonder chauffeur? Dit zou zomaar eens in de toekomst waarheid kunnen worden, want de Nederlands-Vlaamse havenfusie North Sea Port gaat onderzoeken of dit kan met gebruik van 5G.
Lees verder