donderdag 25 juni 2020

Amazon stapt groots in lineaire televisie

Amazon stapt groots in lineaire televisie
Amazon overweegt om zijn Prime Video aanbod uit te breiden met liveprogrammering. Dat blijkt uit advertenties die de afgelopen weken zijn geplaatst. Bronnen hebben de plannen aan nieuwssite Protcol bevestigd.
Lees verder

ACM pakt handel in nepreviews en neplikes aan
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat optreden tegen partijen die misleidende beoordelingen online aanbieden en gebruiken.
Lees verder

NLconnect wil bewustwordingscampagne over illegaal video-aanbod
Branchevereniging NLconnect pleit voor een bewustwordingscampagne over illegaal video-aanbod door het Rijk.
Lees verder

Online Payment Platform opent kantoor in Berlijn
Online Payment Platform, een gespecialiseerde betaaldienstverlener voor platformen en marktplaatsen, heeft een vestiging geopend in Duitsland. Die volgt na de opening van een kantoor in Antwerpen.
Lees verder

Mediabedrijven morrelen aan dominantie Google, Facebook
De grote Nederlandse mediabedrijven willen het nog één keer proberen: samenwerken om een vuist te maken tegen de dominante marktpositie van Facebook en Google op de reclamemarkt.
Lees verder

Google gaat Nederlandse uitgevers betalen voor journalistiek
Google sluit licentie-overeenkomsten met nieuwsuitgevers in Nederland, Duitsland, Australië en Brazilië. Kwaliteitsjournalistiek werk komt via deze route later dit jaar gratis beschikbaar in een nieuwe Google-dienst.
Lees verder

Didi Chuxing wil 1 miljoen zelfrijdende auto's in 2030
Uber rivaal Didi Chuxing wil rond 2030 zeker 1 miljoen zelfrijdende auto's op de weg hebben. Deze zogenoemde robotaxi's worden ingezet in gebieden waar weinig vervoer is.
Lees verder

Call of Duty: Mobile 250 miljoen keer gedownload
De game Call of Duty: Mobile is sinds zijn debuut in oktober al 250 miljoen keer gedownload, volgens cijfers van analist Sensor Tower.
Lees verder

Betaalverwerker Wirecard vraagt uitstel van betaling aan
De Duitse betaalverwerker Wirecard, een concurrent van Adyen, heeft donderdag uitstel van betaling aangevraagd. Meestal is dat het voorportaal naar een faillissement.
Lees verder