dinsdag 2 juni 2020

50 grote bedrijven willen thuiswerken als nieuwe norm

50 grote bedrijven willen thuiswerken als nieuwe norm
Als het aan 50 grote Nederlandse bedrijven ligt wordt thuiswerken straks de norm. De Coalitie Anders Reizen is al jaren bezig met het verduurzamen van het woon-werkverkeer. 'We moeten nu gas geven met elkaar.'
Lees verder

Met roestrijden en protocollen is ook ProRail startklaar
Roestrijden, een corona-calamiteteitenprotocol, een heuse situation room: Ook ProRail is achter de schermen hard aan het werk geweest om de dienstregeling op het spoor weer normaal te laten verlopen.
Lees verder

LIVEBLOG | 'Thuiswerken moet de norm worden'
Als het aan 50 grote Nederlandse bedrijven ligt wordt thuiswerken straks de norm. Het aantal faillissementen is de afgelopen twee weken met bijna de helft gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Volg hier de actuele ontikkelingen rond de coronacrisis.
Lees verder

'Toch nog een volwaardig F1-seizoen'
De Formule 1 heeft de eerste acht races van de herziene kalender van 2020 definitief rond. Het zijn de grands prix die de afgelopen weken al vaker werden de genoemd. De herstart is op 5 juli met de Grote Prijs van Oostenrijk. 12 juli is er nog een race op hetzelfde circuit in Spielberg. Hongarije...
Lees verder

RET zet deelfietsen en -scooters in tegen drukte ov
De Rotterdamse vervoerder RET gaat drieduizend deelfietsen en deelscooters inzetten om te voorkomen dat het te druk wordt in het ov. Deze plannen stonden al langer op stapel, maar zijn door corona in een stroomversnelling gekomen.
Lees verder

CPB waarschuwt voor nieuwe eurocrisis
Er dreigt een nieuwe eurocrisis te ontstaan door de coronacrisis. Dat stelt het Centraal Planbureau in de Risicorapportage Financiële Markten. Het gevaar bestaat dat bedrijven en huishoudens in grote financiële problemen komen en daarmee financiële instellingen meetrekken.
Lees verder

'Motie van wantrouwen Halsema onontkoombaar'
Of de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema moet worden afgerekend op de te drukke demonstratie van maandag, is aan de gemeenteraad. Het kabinet wil zich daar niet in mengen, zegt justitieminister Ferd Grapperhaus.
Lees verder

Grapperhaus kritisch, maar steunt Halsema
Minister Grapperhaus van Justitie heeft er begrip voor dat burgemeester Halsema gisteren niet heeft ingegrepen bij de antiracisme-demonstratie op de Dam. Dat zei hij in de Tweede Kamer.
Lees verder

Trump maakt politieke keuze bij aanpak geweld
De demonstraties tegen politiegeweld in de VS worden steeds grimmiger. De demonstratie in Washington DC nam een vreemde wending toen deelnemers plotseling met harde hand werden verwijderd.
Lees verder

Vakantie kan weer vanaf 15 juni
Vanaf half juni mogen we weer op vakantie! Bronnen bevestigen aan BNR dat het kabinet morgen bekendmaakt dat op 15 juni de reisadviezen naar de landen in de Europese Unie worden versoepeld.
Lees verder

50 PLUS weg uit Europees Parlement
50Plus heeft geen zetel meer in het Europees Parlement. De enige europarlementariër die de partij had, Toine Manders, stapt over naar het CDA.
Lees verder

Flinke opkomst bij anti-racismeprotest Malieveld
De Black Lives Matter-demonstratie op het Malieveld in Den Haag heeft, ondanks de coronaregels, aardig wat mensen getrokken.
Lees verder