maandag 4 mei 2020

Sprout: Dit bedrijf ging 3 weken in quarantaine en redt zichzelf zo uit de crisis

Dit bedrijf ging 3 weken in quarantaine en redt zichzelf zo uit de crisis
De omzet van softwarebedrijf voor events EventInsight stortte door de coronacrisis volledig in, maar het bedrijf van voormalig 25 onder de 25-deelnemer Bas Krijgsman vond de weg omhoog door met alle vijftien medewerkers bijna drie weken in quarantaine te gaan. 
Lees verder

Deze sociale startup wil de Bloomon van de koffiebranche worden
Sociaal koffiebedrijf Moyee Coffee krijgt er een broertje bij, in de vorm van Startup van de Week Wakuli. Het bedrijf stelt koffieboeren in derdewereldlanden tweemaal het marktgemiddelde te betalen. Wakuli werkt op abonnementsbasis, volgens beproefd recept van bedrijven zoals Bloomon en Boldking.
Lees verder

Donderdag 14:00 uur: live webinar over commercieel excelleren in bizarre tijden
Vakbeurzen zijn afgelast, klanten zitten thuis en prospects reageren nauwelijks op uitnodigingen voor een videogesprek. Hoe houd je je commerciële talenten gemotiveerd en blijft je sales-pijplijn gevuld in tijden van de coronacrisis? Welke maatregelen moet je juist wel nemen en welke juist niet?
Lees verder

Dit zijn de 19 meest onsympathieke bedrijven tijdens de coronacrisis (update 1 mei)
Iedere crisis kent zijn eigen corporate villains en zo ook deze. Van De Bijenkorf tot IBM: dit zijn de negentien bedrijven die tijdens de coronacrisis excelleren in oninspirerend gedrag.
Lees verder

Het anderhalvemeterkantoor bestaat alleen op papier
Bij MT.nl: Na bijna twee maanden lockdown maakt Nederland plannen voor een terugkeer naar kantoor. Althans: het anderhalvemeterkantoor. Op papier bestaat het, maar het zijn niet de schermen en pijlen die het veilig maken. Het gedrag van medewerkers bepaalt of we uit de voeten kunnen met die anderhalve meter.
Lees verder

Rutte begrijpt boze horecaondernemer; Buffet dumpt luchtvaart
Ondernemersnieuws: Mark Rutte heeft begrip voor wanhopige horecaondernemer, Buffet verkoopt luchtvaartaandelen en boilerroom-oplichters jaren de cel in.
Lees verder

Rutte begrijpt boze horecaondernemer; Buffett dumpt luchtvaart
Ondernemersnieuws: Mark Rutte heeft begrip voor wanhopige horecaondernemer, Buffett verkoopt luchtvaartaandelen en boilerroom-oplichters jaren de cel in.
Lees verder

3 belangrijke tips voor ondernemers die geen geboren managers zijn
Vind je het als ondernemer lastig om een goed team te vormen, maar ook om duidelijke grenzen aan te geven? Je bent niet de enige, ziet Sprout-expert Mariska Wijbenga.
Lees verder