dinsdag 19 mei 2020

Sprout: Ambitieus ondernemerschap: technisch detacheerder Velox groeit 10x sneller dan de markt

Ambitieus ondernemerschap: technisch detacheerder Velox groeit 10x sneller dan de markt
Eerst was er volop discussie over stikstof, nu is er de coronacrisis. Voor Velox - vooral actief in de bouw, installatie- en civiele techniek - zijn het roerige tijden. Toch denkt oprichter Kisito Zonneveld met zijn aanpak ook de komende jaren te kunnen blijven groeien, vooral met de inzet van recruitment automation.
Lees verder

Ontslagronde bij Ticketswap: 'Deze hele periode is een grote, nare rollercoaster'
Platform voor secundaire ticketverkoop Ticketswap moet vanwege de coronacrisis hard ingrijpen, en neemt daarbij afscheid van 32 van de 106 medewerkers. De crisis is een nare rollercoaster, zegt medeoprichter Hans Ober. 'Zelfs opstaan gaat met tegenzin.'
Lees verder

Van bier naar handalcohol: een kijkje in de circulaire missie van familiebedrijf Swinkels
Bij MT.nl: Zeshonderdvijftigduizend liter bier haalde Swinkels Family Brewers terug bij horecazaken. Het doel: de alcohol filteren om daarmee handalcohol voor de zorg te maken. Hoe dat in zijn werk ging, vertelt ceo Peer Swinkels in de podcast Reset van MT/Sprout. 
Lees verder

Flitsmeister wordt bezorgplatform; Instock sluit restaurants
Ondernemersnieuws: Flitsmeister koppelt achterban aan winkeliers, restaurant tegen voedselverspilling Instock sluit restaurants en Elske Doets en Rahma el Mouden helpen ondernemers met nieuwe non-profit.
Lees verder

4 manieren hoe organisaties robothond Spot inzetten op de werkvloer
De Amerikaanse robotproducent Boston Dynamics heeft vorig jaar zijn eerste robot commerciëel beschikbaar gemaakt. De 'hond' genaamd Spot kan nu op aanvraag worden gekocht door bedrijven en overheden voor de prijs van een 'luxe auto'. Zo gebruikt men het inmiddels in de praktijk. 
Lees verder

Zoom is meer waard dan de 7 grootste vliegmaatschappijen ter wereld
Videobel-platform Zoom is in korte tijd meer waard geworden dan de zeven grootste vliegmaatschappijen ter wereld. Terwijl de weinig innovatieve vliegbranche bedrijfstechnisch een coda lijkt te spelen, laat Zoom zien dat techbedrijven wél de toekomst hebben.
Lees verder

Overweeg je een pivot vanwege de coronacrisis? Leer van deze 10 bedrijven
Door de coronacrisis is de 'pivot' opeens hyperactueel geworden. Lukt het je immers niet meer om omzet te maken met je startup? Het roer omgooien kan dan opeens lucratief blijken te zijn. Leer van deze tien pivotsuccessen.
Lees verder

Advies: belast inkomen uit vermogen sterker; techbedrijven zoeken nog steeds talent
Ondernemersnieuws: advies om vermogenswinsten forser te belasten, arbeidsmarkt voor techtalent blijft krap en Corona-biermaker denkt na over naamsverandering.
Lees verder