dinsdag 19 mei 2020

'Kamer kijkt uit naar debatten'

'Kamer kijkt uit naar debatten'
Opluchting in de Tweede Kamer, nu de lockdown daar - althans voor een deel - wordt opgeheven. Morgen is er weer een vragenuurtje en er wordt volop gedebatteerd.
Lees verder

Meer maatwerk kan evenementen lucht geven
Laat evenementen die veilig kunnen plaatsvinden doorgaan. Dat stellen D66 en de ChristenUnie voor aan minister Eric Wiebes van Economische Zaken en aan Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. Het kabinet wil nu geen evenementen tot minstens 1 september.
Lees verder

Baas mag niet dwingen vakantiedagen op te nemen
De coronacrisis zorgt voor ongekende uitdagingen voor bedrijven, van klein tot groot, maar zeker ook het mkb. En dus komen er duizenden vragen binnen bij de MKB Servicedesk. Iedere maandag bespreken we een van die vragen met Ronald de Snoo, projectmanager bij MKB Servicedesk.
Lees verder

'Screen preventief bij Chinese overnames'
Op voorhand alle Chinese overnames van Europese bedrijven in de ban doen is geen goed idee. Wel is het zaak om in deze coronatijd extra alert te zijn op risico's bij belangstelling van Chinese investeerders, zegt VVD-Kamerlid Dennis Wiersma. Concrete aanwijzingen dat er ongewenste Chinese...
Lees verder

Merkel en Macron presenteren herstelplan
De Duitse bondskanselier Merkel en de Franse president Macron presenteren straks een gezamenlijke aanpak om de Europa na de coronacrisis weer vlot te trekken. Dat melden verschillende media.
Lees verder

Onrust bij Tata Nederland om ontslag directeur
Het plotselinge ontslag van directeur Theo Henrar van Tata Steel Nederland leidt tot onrust in IJmuiden. Een deel van het personeel heeft uit protest het werk neergelegd.
Lees verder

Wiebes: er gaan bedrijven over de kop
De coronacrisis zal onze economie keihard raken en is echt niet zo maar even voorbij. Dat is de boodschap van minister Wiebes van Economische Zaken tijdens een debat in de Tweede Kamer over de financiële hulp voor ondernemers.
Lees verder

VVD: China moet meewerken aan onderzoek
Op de algemene vergadering van de WHO, de Wereldgezondheidsorganisatie, hangt veel af van de houding van China. De Europese Unie en Australië willen een onafhankelijk onderzoek naar de oorsprong van het coronavirus en dat neemt China vooral Australië niet in dank af.
Lees verder

'Basisscholen moeten vanaf juni weer volledig open'
Basisscholen moeten vanaf 2 juni weer volledig hun deuren openen. Daartoe roepen ouders en kinderopvangcentra op in een brief aan het kabinet.
Lees verder

Bijna driekwart hardst getroffen bedrijven grijpt naast compensatie
Van alle bedrijven die bovengemiddeld zwaar getroffen worden door de coronamaatregelen, komt 72,7 procent niet in aanmerking voor de eenmalige compensatie van 4.000 euro. Met name bouwbedrijven kunnen geen aanspraak maken op deze financiële overheidssteun.
Lees verder

Spontaan uit eten is verleden tijd
Restaurants zetten in op aanbetalingen als ze vanwege het coronavirus vanaf 1 juni weer opengaan. Uit cijfers van Formitable, een online reserveringssysteem voor restaurants, blijkt dat bij 18 procent van de reserveringen vooruit moeten worden betaald. In het laatste kwartaal van vorig jaar lag dat...
Lees verder

'Meer huurwoningen door leegstaande Airbnb-panden'
Het is een stuk makkelijker om een huurhuis te vinden. Verhuurders die hun pand eerst via Airbnb aanboden, lijken hem nu massaal in de reguliere verkoop te gooien. Dat blijkt uit cijfers van de NVM.
Lees verder