maandag 18 mei 2020

Googles Chrome gaat ‘zware advertenties’ blokkeren

Googles Chrome gaat 'zware advertenties' blokkeren
Googles Chrome gaat in de nabije toekomst 'zware advertenties' tegenhouden. Dat zijn advertenties die slecht geprogrammeerd zijn, cryptografie gebruiken of […]
Lees verder

Forse groei voor gamestreaming dankzij corona
Streaming gamediensten hebben duidelijk geprofiteerd van de coronacrisis. Alle platforms behalve Microsoft Mixer zagen groei, volgens cijfers van StreamElements.
Lees verder

Recorduitgaven aan games in VS
Amerikanen spendeerden een recordbedrag aan games in het eerste kwartaal van 2020, volgens cijfers van NPD. Het bedrag steeg naar 10,8 miljard dollar, 9 procent meer dan een jaar eerder.
Lees verder

Ruhrgebied belangrijk voor startups
Het Roergebied begint een belangrijk centrum voor start-ups te worden, mede dankzij de aanwezigheid van hogescholen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Bundesverband Deutsche Startups, PwC en de Universiteit van Duisburg-Essen.
Lees verder

Warenhuis Intime compenseert omzetverlies met live streaming
Het Chinese warenhuis Intime heeft vrijwel al zijn omzetverlies in de fysieke wereld weten te compenseren met e-commerce. Het geheim zit 'm niet in het verkoopkanaal, maar aan de niet aflatende stroom van live videostreams die het personeel vanuit de winkels deed.
Lees verder

TNO ontwikkelt zoektool voor publicaties over COVID-19
TNO ontwikkelt een tool waarmee op geautomatiseerde wijze snel de meest recente en relevante wetenschappelijke publicaties over corona in kaart kunnen worden gebracht.
Lees verder

Open dag Bax Music wordt achtdaags online festijn
De jaarlijkse open dag van Bax Music in Goes kan niet doorgaan, maar het bedrijf kat de traditionele meet-up om tot een achtdaags festijn op Facebook en Youtube met middag- en avondvullende sessies.
Lees verder

Impuls voor analyse grootschalige databestanden
ODISSEI, een samenwerking tussen 34 organisaties, waaronder de faculteit BMS van de Universiteit Twente, heeft van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) bijna 10 miljoen euro ontvangen om het verzamelen en analyseren van data te verbeteren.
Lees verder

Technologiebeurs IBC2020 afgeblazen
Alweer gaat een groot evenement niet door. IBC2020, dat zich grotendeels richt op omroeptechnologie, slaat een jaar over vanwege het coronavirus. De beurs in de Amsterdamse RAI, die traditioneel in september wordt gehouden, kan moeilijk virtueel worden aangeboden.
Lees verder