donderdag 7 mei 2020

Britse regering kiest Wight als testlocatie corona-app

Britse regering kiest Wight als testlocatie corona-app
De Britse overheid heeft het eiland Wight uitgekozen als testlocatie voor zijn corona-app. Het eiland heeft een kleine 142.000 inwoners, waarvan het grootste deel al op leeftijd is.
Lees verder

Chiquita bananen krijgen muzikale Spotify stickers
Vanaf vandaag zitten er op de Chiquita bananen vijf verschillende Spotify stickers met een beperkte oplage. Door deze stickers met de Spotify-app te scannen, kan men naar afspeellijsten luisteren die zijn geïnspireerd op Chiquita. Ook kunnen fans vijf nieuwe remixes beluisteren van de originele Chiquita-jingle uit 1950.
Lees verder

3700 ontslagen bij Uber als gevolg van corona
Uber zet 3700 mensen op straat, dat is ongeveer 15 procent van het totale personeel. Het zijn er wel minder dan de 5400 waarvan enkele weken geleden nog sprake was.
Lees verder

Meer webwinkels bij Shopify door corona
Webwinkelplatform Shopify heeft woensdag beter dan verwachte kwartaalresultaten gepresenteerd. Dat kwam zeker door de coronacrisis. Het platform wordt vooral benut door kleinere bedrijven die nu helemaal op e-commerce waren aangewezen. Een deel van hen heeft ook fysieke winkels.
Lees verder

PayPal krijgt klappen van corona, maar markt herstelt zich weer
Betaalbedrijf PayPal merkt de gevolgen van corona. De omzet over het eerste kwartaal groeide weliswaar met 12 procent naar 4,6 miljard dollar, maar beleggers hadden op meer gerekend.
Lees verder

Fors hogere omzet voor Zynga
Net als andere gamebedrijven profiteerde ook Zynga van de lockdown tijdens de coronapandemie. Meer mensen speelden games.
Lees verder

Zalando lijdt verlies door fikse afschrijving op voorraden
Zalando kampte in maart met een flinke afschrijving op voorraden van 40 miljoen euro, waardoor het Duitse bedrijf over het eerste kwartaal 98,6 miljoen euro verlies leed.
Lees verder

IAB Nederland start twee nieuwe taskforces: Digital Audio en E-commerce
Brancheorganisatie IAB Nederland start twee nieuwe taskforces: Digital Audio en E-commerce. Onder leiding van Edwin Koeners (Talpa) en Justin Sandee (bol.com) willen beide werkgroepen de sector meer inzicht geven.
Lees verder

Screenforce lanceert aanvraagplatform voor tv-campagnes
Screenforce, waarin Ster Reclame, Ad Alliance, Talpa Network en ORN participeren, lanceert een nieuw aanvraagplatform voor tv-campagnes.
Lees verder