zaterdag 18 april 2020

Zeker 700 Netflix nepsites

Zeker 700 Netflix nepsites
Cybercriminelen proberen persoonlijke gegevens te stelen via nagemaakte websites van streamingdiensten. Onderzoekers van Mimecast telden in nog geen week tijd meer dan 700 Netflix-nepsites.
Lees verder

Pakketvervoerders naderen piekbelasting: verzendingen +175%
De systemen van pakketvervoerders in Nederland piepen en kraken. Ze draaien op piekbelasting. Afgelopen week was het nog drukker dan de drukste Black Friday en het ziet er niet naar uit dat webwinkels het rustiger gaan krijgen.
Lees verder

Belgische handelsfederatie wil tijdelijke afhaalpunten voor non-foodsector
De Belgische handelsfederatie Comeos pleit voor het invoeren van tijdelijke afhaalpunten voor de non-foodsector. Daardoor kunnen sectoren buiten de voeding hun activiteiten geleidelijk weer hervatten.
Lees verder

Medicine Men lanceert al corona-app voor transitieperiode
Softwarebedrijf Medicine Men uit Abcoude lanceert al een eerste app voor de transitieperiode die in de coronacrisis na 28 april wordt verwacht.
Lees verder

'Minister van Volksgezondheid draaft door met contactapps'
Nederlandse burgerrechtenorganisaties vinden dat de Minister van Volksgezondheid doordraaft met het selecteren van contactapps om het coronavirus in te dammen. Zo zouden er al zeven apps zijn geselecteerd.
Lees verder

Accenture en Capgemini nemen deel aan corona appaton
Covid19, DDT Consortium, Accenture, Capgemini Nederland, ITO DEUS en Sia Partners zijn de bedrijven die komend weekend mogen deelnemen aan de appaton, een digitaal evenement om de werking van de corona-apps te kunnen te testen en te verbeteren.
Lees verder

Adyen verhuist naar lege warenhuis van Hudson's Bay in Amsterdam
Het lege warenhuis van Hudson's Bay aan het Rokin wordt vanaf het najaar het nieuwe kantoor van fintechgigant Adyen. Dat schrijft Het Parool.
Lees verder

Infographic: de techtrends voor 2020
Wat worden de techtrends voor 2020? We zitten nog vroeg in het jaar, dus het kan nog alle kanten op. Het team van SimForm ziet in elk geval (nieuwe) kansen voor kunstmatige intelligentie, progressive web apps, uiteraard 5G, edge computing en IoT. Al hebben we het gevoel dat dit ook de trends van vorig jaar waren.
Lees verder

Op naar 2030: 'Het decennium van techrealisme'
'We wanted flying cars, instead we got 140 characters.' Het is een van de bekendste uitspraken over de techsector in het afgelopen decennium, afkomstig van Paypal-medeoprichter Peter Thiel in 2013. Inmiddels hebben we twee keer zoveel karakters tot onze beschikking, maar past deze quote goed bij het realisme dat langzamerhand lijkt neer te dalen in markt. Zo heeft de crash van WeWork een ontnuchterende werking en wordt er minder gesproken over technologie an sich en meer over het kader waarin het wordt gebruikt. Wat doet dat met de verwachtingen voor het komende decennium?
Lees verder