dinsdag 21 april 2020

Sierteelt grijpt noodsteun met beide handen aan

Sierteelt grijpt noodsteun met beide handen aan
Bij zaadveredelaars, kassenbouwers en groentekwekers staat het water aan de lippen. Maar er komt overheidssteun aan en dat is van vitaal belang, zegt Jaap Bond, voorzitter van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB), de branchevereniging van de bloembollensector.
Lees verder

'Alleen groen licht voor corona-app als alles duidelijk is'
De Autoriteit Persoonsgegevens kan niet oordelen over de zeven geselecteerde corona-apps. De voorwaarden van de overheid waren niet duidelijk genoeg. Daardoor zijn de voorstellen van de apps niet genoeg uitgewerkt om een oordeel te kunnen vormen.
Lees verder

Spanje wil noodfonds van 1500 miljard euro
Europa moet een corona-noodfonds ophoesten van 1500 miljard euro. Dat zegt de Spaanse regering. Het voorstel zoals het naar de andere Europese landen is verstuurd, is door de Spaanse krant El Pais online gezet.
Lees verder

Tennisbond ziet af van voorjaarscompetitie
Het ziet er niet naar uit dat er op korte termijn sportevenementen kunnen plaatsvinden, maar de KNLTB, de Nederlandse tennisbond, staat toch al klaar met een protocol, waardoor mensen veilig moeten kunnen tennissen. Voordeel is dat er bij tennis van nature afstand wordt gehouden.
Lees verder

Veel kritiek op aanpak corona-app
In de Tweede Kamer vallen harde woorden over de appathon van dit weekend waarbij zeven partijen hun corona-app mochten presenteren. 'Uithuilen en opnieuw beginnen', is de conclusie van regeringspartij D66.
Lees verder

Olieprijs keldert; handelaren betalen voor afname olie
De marktprijs van een vat Amerikaanse olie is maandag negatief geworden. Door de prijsval was een vat van 159 liter tegen 20.25 uur (Nederlandse tijd) rond de min 14,00 dollar waard. Dat betekent dat olieconcerns handelaren betalen om olie af te nemen, om te voorkomen dat de olieproductie in...
Lees verder

BOinK opent meldpunt voor compensatie ouders
Belangenvereniging BOinK opent vandaag een meldpunt voor ouders die hun kinderopvangbijdrage toch niet terugkrijgen. De ouders moeten gecompenseerd worden omdat ze door de coronacrisis geen gebruik kunnen maken van de opvang.
Lees verder

'Perspectief' toverwoord bij afweging maatregelen
Eén van de groepen die na 28 april op iets meer bewegingsvrijheid mag hopen zijn de jongeren. Burgemeesters maken zich zorgen om deze groep die zich door de coronamaatregelen weinig kunnen ontwikkelen.
Lees verder

'Toestand Kim Jong-un zorgwekkend'
Het gaat niet goed met Kim Jong-un. Amerikaanse autoriteiten hebben een bericht onderschept waaruit zou blijken dat de Noord-Koreaanse leider een hartoperatie heeft gehad en er slecht aan toe is. Kim Jong-un drinkt veel, is een stevige roker en kampt met obesitas.
Lees verder

'Grote pensioenverlaging zal koste wat kost voorkomen worden'
De grote pensioenfondsen zijn het afgelopen kwartaal hard getroffen door de coronacrisis. Bij het ABP, het grootste pensioenfonds van Nederland, daalde de dekkingsgraad van 97,8 procent eind december naar 82 procent in het eerste kwartaal.
Lees verder

Adyen: ruimer behuisd, maar volumes blijven zorg
Adyen, het bedrijf dat achter de schermen zorgt voor veel van onze digitale betalingen, heeft weinig last van de corona-uitbraak. De omzet in het eerste kwartaal groeide met 34 procent tot 135,5 miljoen euro. Het gaat allemaal niet vanzelf, maar met een nieuwe behuizing en veel extra mensen is er...
Lees verder

'Kappersbranche is klaar voor heropening'
Kappers hebben met de vakbonden een protocol opgesteld om de salons weer te kunnen openen. Als ze groen licht krijgen van het kabinet zal de anderhalvemetermaatregel leidend zijn: in de zaken kunnen minder klanten terecht en de kappers zullen mondkapjes dragen.
Lees verder