maandag 20 april 2020

Landsadvocaat geeft corona-apps onvoldoende

Landsadvocaat geeft corona-apps onvoldoende
Het lijkt er niet op dat op korte termijn een van de afgelopen weekend gepresenteerde corona-apps ook daadwerkelijk wordt uitgerold. De landsadvocaat van advocatenbureau Pels Rijcken heeft na de appathon van het Ministerie van Gezondheid niet kunnen vaststellen dat voorstellen volledig voldoen aan de geformuleerde uitgangspunten.
Lees verder

Cloudbedrijf Rackspace bereidt beursgang voor
Ondanks corona wagen sommige bedrijven het er toch maar op: het Texaanse cloudbedrijf Rackspace bereidt een beursgang voor met Apollo Global Management.
Lees verder

Stoplicht-app versnelt doorstroom van ziekenhuis naar thuiszorg
Een nieuwe app, ontwikkeld door E-sites uit Breda, moet de smeerolie worden in de transfer van patiënten van ziekenhuis naar thuiszorg. De eerste ervaringen laten zien dat gebruikers in de zorg er dagelijks een half tot heel uur meer besparen.
Lees verder

Overheid vergroot investeringen in R&D
De Nederlandse rijksoverheid investeert dit jaar 9,5 procent meer in research & development (R&D) en innovatie dan in 2018. Dat concludeert het Rathenau Instituut.
Lees verder

E-tailers in India hervatten activiteiten
Amazon en andere grote e-tailers in India hervatten hun activiteiten komende dinsdag. Vanwege de lockdown in dat land hebben ze zeker een 1 miljard dollar omzet misgelopen.
Lees verder

Roos Tabak nieuwe CEO Abovo Media en Maxlead
Roos Tabak is per 30 maart aangesteld als nieuwe CEO van mediabureau Abovo Media en online marketingspecialist Maxlead.
Lees verder

Autoriteit Persoonsgegevens: voorstellen corona-apps onvoldoende uitgewerkt
De AP vindt dat het ministerie de kaders voor de corona apps niet duidelijk genoeg heeft gesteld. Daardoor zijn de zeven app-voorstellen van afgelopen weekend 'onvoldoende uitgewerkt' om te kunnen beoordelen of de bescherming van gevoelige gegevens van Nederlanders voldoende is gewaarborgd.
Lees verder

Techleap.nl schiet medische startups te hulp
De komende tijd krijgen acht health startups hulp van Techleap.nl en experts. In het eenmalige COVID-19 programma worden ze klaargestoomd om hun oplossing snel op te schalen.
Lees verder

MWC blijft jaar langer in Barcelona
Het Mobile World Congress, dat dit jaar vanwege corona niet kon plaatsvinden, blijft tot 2024 in Barcelona. De aanwezigheid wordt met één jaar verlengd.
Lees verder