donderdag 16 april 2020

'G7 wil wereldwijd corona-agenda bepalen'

'G7 wil wereldwijd corona-agenda bepalen'
Net nu Donald Trump middenin de coronacrisis de betalingen aan de WHO opschort, komen de G7-landen vandaag bij elkaar in een videoconferentie. De zeven grote industrielanden zien zich geconfronteerd met een ongekende crisis, zowel wat betreft gezondheid als de economie.
Lees verder

'Brussel moet bloedbad landbouw voorkomen'
Het kabinet trekt 650 miljoen euro uit om de noodlijdende sierteelt, bepaalde delen van de tuinbouw en de frietaardappelsector te ondersteunen. Daarmee moet worden voorkomen dat bedrijven in die sectoren massaal om gaan vallen.
Lees verder

'Bekijk alle opties om achterstanden onderwijs weg te werken'
Een kortere zomervakantie voor scholieren om zo de onderwijsachterstand weg te werken: het is een van de adviezen van de Onderwijsraad aan het kabinet. Andere manieren om kinderen weer bij te spijkeren zijn langere dagen en het optuigen van speciale zomerscholen. 'Aan elke optie zitten mitsen en...
Lees verder

'84 procent van banen mogelijk binnen 1,5 meter-economie'
84 procent van alle banen kan uitgevoerd worden met de 1,5 meter-regel. Dat heeft Rabobank berekend. Er zitten wel veel haken en ogen aan en voor 10 procent van de banen geldt dan ook dat het echt niet mogelijk is om die afstand te waarborgen.
Lees verder

'Meer geld nodig om horeca rendabel te maken'
De anderhalvemeter-economie bezorgt horecaondernemers hoofdpijn. Met de regels van social distancing is een doorsnee-café al met 14 gasten 'vol'. En met halflege zaken is geen winst te maken, schrijft Koninklijke horeca Nederland in een brandbrief aan het kabinet. De oplossing ligt in maatwerk,...
Lees verder

Sterfte instellingen bijna verdubbeld
De sterfte valt de afgelopen weken hoger uit dan gemiddeld voor deze periode. Dit geldt met name voor de sterfte onder bewoners van institutionele huishoudens, zoals verpleeg- en verzorgingshuizen, instellingen voor geestelijke gezondheidszorg en gehandicapten, gevangenissen en asielzoekerscentra.
Lees verder

'Revalidatiecentra klaar voor coronapatiënten'
Revalidatie Nederland zegt genoeg bedden te hebben om coronapatiënten op te vangen. Dat blijkt uit een interne inventarisatie door de branchevereniging langs zeventien revalidatiecentra. Mocht het nodig zijn, kan het aantal bedden worden uitgebreid.
Lees verder

'Meer inzicht nodig in relevantie mondkapjes'
Nederland behoort tot een steeds kleinere groep landen die het gebruik van mondkapjes door de bevolking niet nodig vindt. Het breed inzetten van mondkapjes is volgens minister Hugo de Jonge niet wenselijk en onnodig. In Duitsland en België wordt het gebruik sinds gisteren juist sterk aangeraden.
Lees verder

Kijkgedrag Nederlanders veranderd door coronacrisis
Het kijkgedrag van Nederlanders is enorm veranderd door de coronacrisis. Daarom worden nu ook veel abonnementen flink uitgebreid, blijkt uit onderzoek van Pricewise.
Lees verder

CBS: Lichte stijging aantal faillissementen
Afgelopen week was er een lichte stijging van het aantal faillissementen in Nederland. Volgens hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen van het CBS lijkt het mee te vallen, maar is het nog te vroeg om te spreken van een corona-effect.
Lees verder

'Terugval retail-omzet trekt alweer wat bij'
De aanvankelijke aarzeling bij de kopende consument begint alweer wat weg te ebben. De omzet-terugval van 80 procent is inmiddels weer enigszins hersteld tot 60 procent, zegt Jan Meerman, voorzitter van InRetail. 'Daar zijn we ontzettend blij mee, dat betekent dat de consument ook weer gewoon naar...
Lees verder

Kabinet wacht zware debatten in Kamer
De Tweede Kamer is kritisch, en wil mondkapjes. Zeker nu ook veel buurlanden hun burgers adviseren om alleen met mondkapjes de straat op te gaan. 'De Kamerleden begrijpen niet waarom mondkapjes in het buitenland wél, en in Nederland niet aanbevolen worden', zegt politiek verslaggever Laurens Boven.
Lees verder