vrijdag 3 april 2020

ACM stelt regels op voor vouchers

ACM stelt regels op voor vouchers
De ACM heeft uitgangspunten geformuleerd voor branches die nadenken over het aanbieden van vouchers, bijvoorbeeld omdat evenementen of vakanties worden uitgesteld. Bedrijven willen hiermee faillissementen voorkomen die ontstaan als consumenten massaal hun geld terugvragen.
Lees verder

Fitbit Charge met geïntegreerde GPS
Fitbit mag dan tegenwoordig van Google zijn, het maakt nog steeds producten onder eigen naam. Deze week werd de Charge 4 gelanceerd, de eerste activiteitentracker van het bedrijf met een geïntegreerde GPS.
Lees verder

23,4 miljard dollar besteed aan apps, dankzij corona
Het verplicht thuiszitten blijkt zeer gunstig uit te pakken voor de appwinkels van Apple en Google. In het eerste kwartaal is voor 23,4 miljard dollar besteed aan apps, 20 procent meer dan een jaar eerder, zo blijkt uit cijfers van App Annie.
Lees verder

Dutch Digital Agencies bezorgd om overheidsmaatregel werkbehoud
Dutch Digital Agencies (DDA), de belangenorganisatie voor digitale bureaus in Nederland, is teleurgesteld over de uitwerking van de Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud-regeling. Ze stuurt een brandbrief aan de overheid omdat met name jonge, snelgroeiende digitale bedrijven in de portemonnee worden getroffen.
Lees verder

Noren houden dagelijkse competitie e-sports
In de strijd tegen de verveling en om een gevoel van sportieve verwantschap te creëeren worden er in Noorwegen sinds kort dagelijkse competites e-sports gehouden met Fifa20 en Fortnite.
Lees verder

NYT bevestigt: Amazon werkt aan rivaal Google Stadia
Amazon lijkt te werken aan een cloudgebaseerd gameplatform dat moet concurreren met Google Stadia. Volgens The New York Times gaat het om Project Tempo. Vorig jaar al gingen er geruchten dat Amazon met een eigen streamingdienst zou komen.
Lees verder

Doelstellingen Videoland blijven ongewijzigd
Bij de televisie- en radiobusiness rekent RTL Group op teruglopende resultaten in deze en komende maanden. Bij Videoland en TV Now in Duitsland zijn de doelstellingen, en daarmee de verwachtingen, ongewijzigd.
Lees verder

Steeds meer besmettingen bij dc's Amazon
Bij zeker dertig distributiecentra van Amazon in de VS zijn besmettingen van het coronavirus geconstateerd. Werknemers maken zich steeds meer zorgen, zo blijkt uit een inventarisatie van GeekWire.
Lees verder

Mogelijk aparte Apple app voor wachtwoorden
Apple lijkt te werken aan een aparte applicatie voor het opslaan van wachtwoorden. Dat valt af te leiden uit gelekte code van iOS 14 die in juni wordt gepresenteerd.
Lees verder