Doorgaan naar hoofdcontent

Verschil privé en zakelijkeautoverzekering

Verschil privé en zakelijke autoverzekering
Ga jij een autoverzekering afsluiten? Dan wordt je gevraagd of je de auto privé of ook zakelijk gebruikt. Het gebruik van de auto kan invloed hebben op de premie. Ook zijn er enkele verzekeraars die uitsluitend auto's verzekeren die voor privégebruik dienen. Wij zetten enkele praktische verschillen tussen een privé en zakelijke autoverzekering op een rij.
Lees verder

De markt trekt weer aan: hoe lift je als zzp'er hier het beste op mee?
Eigen baas zijn is aantrekkelijker dan ooit: het aantal zzp'ers blijft groeien en de markt zit in de lift. Hoe maak je optimaal gebruik van deze hoogtijdagen? Voor zowel kakelverse freelancers als doorgewinterde ondernemers zetten we vier tips op een rij.
Lees verder

Maatschappelijk verantwoord ondernemen bindt werknemers aan het bedrijf
Het is voor steeds meer bedrijven aantrekkelijk om op een maatschappelijke manier te ondernemen. Een van de voordelen die MVO met zich meebrengt, is het vergroten van de betrokkenheid van medewerkers. Het is voor ieder bedrijf en organisatie van belang dat medewerkers betrokken zijn. Zo hebben meerdere onderzoeken uitgewezen dat werknemers in dat geval productiever en innovatiever zijn. Dat leidt tot een grotere winstgevendheid. Verder zorgt MVO er ook voor dat er sprake is van minder verzuim door ziekte. Een ander voordeel is dat het verloop onder werknemers minder groot is. Havic Kantoormeubelen is een van de bedrijven die hoog inzetten als het gaat om maatschappelijk ondernemen.
Lees verder

Thuiskantoor: welke kosten mag je aftrekken?
Werken vanuit de eigen woning biedt een aantal voordelen voor kleine ondernemers. Niet alleen kun je (meestal) werken zonder afgeleid te worden door een drukke omgeving, ook bespaar je op reistijd en brandstof en hoef je geen kosten te maken voor het huren van kantoorruimte. Kijk of je ook fiscaal voordeel kunt behalen door gebruik te maken van deze aftrekposten.
Lees verder

Doelen realiseren. Waar moet je op letten?
Je doelen zijn opgesteld, plannen zijn gemaakt en je gaat aan de slag. Dit is precies waarom je ondernemer bent geworden, om jouw plannen en ideeën op jouw manier te realiseren. Een doel hebben geeft jouw bedrijf richting. Maar elke route heeft onderweg hindernissen die je niet op tijd ziet aankomen. Goed voorbereid zijn voorkomt erger. Maar waar moet je op letten? Wij hebben ondernemers gevraagd naar de valkuilen die zij onderweg zijn tegengekomen. De meest voorkomende hindernissen hebben we hieronder voor je uitgewerkt. Zes valkuilen waar je als ondernemer liever niet intrapt.
Lees verder

Doelen: Jouw routeboek naar succes
Wat wil je bereiken met jouw nieuwe onderneming? Die vraag is jou vast al eens gesteld. Concrete, haalbare doelen hebben als ondernemer is essentieel. Dat geldt zeker voor de start van je bedrijf, maar net zo goed ook voor later.
Lees verder