Doorgaan naar hoofdcontent

Staten VS nemen zelf maatregelen tegen corona

Staten VS nemen zelf maatregelen tegen corona
In de VS nemen meerdere staten, waaronder New York, zelf maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. En er is veel kritiek op de regering van president Trump, omdat er nog geen landelijk beleid is. Volgens Amerika-correspondent Jan Postma hebben New York, Connecticut en New...
Lees verder

'Fors pakket maatregelen voor zzp'ers'
Er wordt een fors pakket maatregelen verwacht voor ondernemers en zzp'ers. Dat melden Haagse bronnen aan BNR. Op dit moment overlegt minister Wouter Koolmees met werkgevers en bonden op het ministerie Sociale Zaken. Luister nu naar BNR-verslaggever Sophie van Leeuwen.
Lees verder

Kabinet kan Hamsterwet activeren
Het kabinet kan heel eenvoudig een einde maken aan het gehamster in de supermarkten. Nederland kent namelijk een zogenaamde Hamsterwet. Volgens advocaat en specialist economisch strafrecht Thom Dieben is het alleen een kwestie van activeren.
Lees verder

Rutte spreekt om 19u land toe, volg live op BNR
Om 19u spreekt Premier Mark Rutte het land toe over de crisis rond het coronavirus. De premier zal ingaan op de moeilijke situatie waarin wij ons bevinden, op de noodzaak van de maatregelen die zijn getroffen en op de mogelijke verdere ontwikkelingen in de komende weken en maanden, meldt de...
Lees verder

Opnieuw bloedbad op beurs
De AEX-index in Amsterdam sloot maandag weer stevig in het rood en ook andere Europese aandelenbeurzen eindigden met stevige verliezen. Beleggers verwerkten de stevige minnen op Wall Street en reageerden op de drastische maatregelen die veel Europese landen afkondigden om het oprukkende coronavirus...
Lees verder

Van Engelshoven: Zzp'ers niet door het ijs laten zakken
De cultuursector wordt keihard getroffen door de coronacrisis, omdat door het virus amper nog activiteiten doorgang kunnen vinden. En daarom zat minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid Van Engelshoven vandaag aan tafel met de vertegenwoordigers van die sector. Ze spraken over...
Lees verder

Joe Biden wint in Washington
Voormalig vicepresident Joe Biden heeft de Democratische voorverkiezingen in de Amerikaanse staat Washington gewonnen. Dat zeggen diverse Amerikaanse media waaronder NBC, ABC en de New York Times.
Lees verder

LIVEBLOG | Wiebes heeft nu ook oog voor zzp'er
Minister Eric Wiebes lijkt nu ook oog te hebben voor de belangen van zzp'ers die door de gevolgen van het nieuwe coronavirus worden getroffen. Dat liet hij gisteren weten na een crisisonderhoud met de bonden en de werkgevers.
Lees verder

'Regeling zzp'ers moet niet karakter van bijstand hebben'
Kabinet, werkgevers en vakbonden zijn het in grote lijnen eens over een groot steunpakket voor zzp'ers en ondernemers die in problemen komen door de corona-crisis. Wat die steun inhoudt, maakt het kabinet later bekend.
Lees verder

Thuiswerken leidt tot recorddrukte in datacenters
Door het coronavirus wordt er volop thuisgewerkt. En dat merken ook de datacenters. Het verkeer op onze servers is de afgelopen maand met 13 procent gestegen ten opzichte van de maand er voor. Volgens de Dutch Datacenter Association (DDA) zijn dat recordcijfers.
Lees verder

'Scholen uiterlijk morgen klaar voor onderwijs op afstand'
Sinds gisteren zijn ook alle basis- en middelbare scholen gesloten. Kinderen waarvan beide ouders een vitaal beroep hebben kunnen nog wel op school terecht voor opvang. Ondertussen zijn scholen bezig met het inrichten van onderwijs op afstand.
Lees verder

Is 'massief pakket' EU robuust genoeg?
De Europese ministers van Financiƫn komen met de overtreffende trap van Draghi's 'whatever it takes' en beloven bakken met geld om de economie te redden uit de corona-crisis. Na een 6 uur durende videoconferentie waren de ministers onder leiding van Eurogroep-baas Centeno eruit.
Lees verder