Doorgaan naar hoofdcontent

Ondernemer, Coronavirus: nepnieuws, wash your lyrics, prblooper, prtopper

Bekijk online

#PRblooper of #PRtopper ???

'Vanaf dit moment stoppen wij met handen schudden', aldus de premier die na afloop van de persconferentie.... de hand schudt met RIVM-voorman Jaap van Dissel. 

De een vindt het hilarisch, de ander schudt... zijn hoofd. Hoe kun je nou meteen het tegenovergestelde doen van wat je net in jouw boodschap hebt aangekondigd?

Feit blijft wel dat iedereen het erover heeft. En dat betekent dat heel veel mensen deze boodschap ontvangen. Of ze het ook opvolgen, dat is wat anders natuurlijk. 

In ieder geval is deze stuntelige actie qua PR een topper, want premier Rutte gaat met zijn boodschap op social media zelfs - vergeef me de uitdrukking - viraal. 

 

Hoe zorgen we dat handen wassen leuk wordt?

Iets wat we moeten doen, doen we vaak niet. Alleen al omdat het moet. Of omdat het saai wordt. Dus bedacht William iets om het handen wassen, en vooral de instructie, leuk te maken.

Het resultaat is 'Wash Your Lyrics' waar je een poster met de songtekst van jouw favoriete liedje kunt maken. Zo kun je tijdens het handen wassen jouw favoriete liedje zingen. Ter vergelijking, dit is de instructie van de overheid.

 

Coronavirus nieuwsbrief voor zorgprofessionals

De website deZorgSector.eu brengt dagelijks een speciale nieuwsbrief uit met het laatste nieuws van autoriteiten en zorginstellingen over het Coronavirus. Aanmelden kan gratis via de website. Wacht tot de pop-up verschijnt. 

Ieder nadeel heeft zijn voordeel

Chinezen ademen sinds de uitbraak van het Coronavirus veel schonere lucht in. Dat tonen de satellieten van NASA aan. China neemt drastische maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus te stoppen, met als gevolg dat de industrie er zo goed als stil ligt. Het gevolg is dat het schadelijke gas stikstofdioxide (NO2) nauwelijks meer wordt uitgestoten. De foto's tonen de hoeveelheid stikstofdioxide voor en na het begin van de quarantainemaatregelen.

Nepnieuws rondom het Coronavirus

Wat klopt er nou eigenlijk van al die berichten over het Coronavirus? De NOS en Pointer ontdekte dat ook in Nederland actief onwaarheden worden verspreid over het virus, zoals een onjuist aantal besmettingen in Nederland.  Die link werd bijna 45.000 keer bekeken, waardoor het RIVM vond dat ze erop moesten reageren. Bekijk het onderzoek.

Met vriendelijke groet,
Henk-Jan de Meer

U hebt zich aangemeld op mijn website voor deze nieuwsbrief. Geen interesse meer? Klik op: 

Afmelden