vrijdag 27 maart 2020

Juniper: telecombedrijven verliezen 25 miljard dollar aan roaminginkomsten

Juniper: telecombedrijven verliezen 25 miljard dollar aan roaminginkomsten
Telecombedrijven verliezen naar verwachting 25 miljard dollar aan roamingomzet nu er nauwelijks nog gereisd wordt vanwege het coronacrisis. Dat zijn de schattingen van Juniper.
Lees verder

Duitse overheid opent online marktplaats landarbeiders
Nu grenzen met omringende landen dicht zijn, krijgen Duitse boeren het lastig om seizoensarbeiders aan te trekken. De overheid begint een wervingscampagne richting landgenoten.
Lees verder

Alliander voert in week tijd 100 online sollicitatiegesprekken
Netbeheerder Alliander zet alle zeilen bij om ondanks de coronacrisis nieuwe technische en IT collega's te werven. Het netwerkbedrijf voerde in een week tijd al ruim 100 online videogesprekken met sollicitanten in plaats van fysieke ontmoetingen.
Lees verder

CM.com lanceert WeChat Pay voor Europese klanten
Technologiebedrijf CM.com voegt WeChat Pay toe aan zijn portfolio met gebundelde betaal- en communicatiediensten.
Lees verder

Door corona meer contactloze betalingen in Duitsland
De angst voor het coronavirus vertaalt zich in veranderend betaalgedrag. In Duitsland zijn meer mensen contactloos gaan betalen. Ze laten het muntgeld in de jaszak.
Lees verder

Gebruik Whatsapp schiet 40% omhoog
Het gebruik van Whatsapp is in de afgelopen weken met veertig procent toengenomen, aldus marktonderzoeker Kantar. Mensen zoeken vaker onderling contact en met de groepen waarin ze actief zijn.
Lees verder

Mozilla brengt Better Web-abonnementsdienst uit
De Mozilla Foundation en abonnementsdienst Scroll hebben samen een betaalde browserextensie voor de browser Firefox gelanceerd die advertenties op bepaalde websites volledig blokkeert. De opbrengsten gaan direct naar de uitgevers.
Lees verder

Datacentra vragen Europese Commissie om bijzondere behandeling
De European Data Centre Association vraagt de Europese Commissie om een speciale behandeling wanneer er strengere maatregelen worden getreffen tegen het coronavirus. De datacentra bepleiten dat ze onderdeel zijn van de technische en economische ruggegraat van Europa en als zodanig moeten worden behandeld.
Lees verder

Google trekt 722 miljoen euro uit voor bestrijding van coronavirus
Google trekt 800 miljoen dollar (722 miljoen euro) uit om te helpen het coronavirus te bestrijden en getroffen bedrijven te ondersteunen. Het geld is bedoeld voor onder meer gezondheidsorganisaties en -medewerkers, overheden en het midden- en kleinbedrijf.
Lees verder