Doorgaan naar hoofdcontent

Infographic: Dark Web 20 jaar

Infographic: Dark Web 20 jaar
Op het Dark Web gebeuren doorgaans allerlei zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Het lijkt een fenomeen van de laatste jaren, maar dat is het niet. De geboorte van het Dark Web begon met de introductie van de Onion Router in september 2002. Dankzij de komst van bitcoin in 2009 kon er anoniem betaald worden. In 2015 werd het Dark Web ontdekt door terreurgroep ISIS. Meer 'hoogtepunten' in deze infographic.
Lees verder

Apple sluit winkels in Nederland en daarbuiten
De Apple winkels in Amsterdam, Den Haag en Haarlem gaan tot 27 maart dicht. Dat geldt ook voor de winkels in andere landen, inclusief de VS. Alleen de winkels in Groot China blijven open.
Lees verder

Vincent Franken (Findest): 'We helpen met zeer gespecialiseerde zoekopdrachten'
Met IGOR^AI slaan VU-alumni Vincent Franken en Roel Boekel alias Findest naar eigen zeggen een brug tussen wetenschap en bedrijfsleven. "Google moet een hele grote groep gebruikers ondersteunen, wij helpen bedrijven met zeer gespecialiseerde zoekopdrachten."
Lees verder

Ook online raken de schappen leeg, Picnic voert hamsterlimiet in
Jumbo pauzeert de mogelijkheid om online boodschappen te bestellen wegens grote drukte. Bestellingen kunnen tijdelijk niet geplaatst, gewijzigd of aangevuld worden. Het bedrijf weet nog niet wanneer dat wel weer kan.
Lees verder

KPN sluit winkels vanwege corona
KPN sluit voorlopig alle KPN-winkels in Noord-Brabant tot in ieder geval 31 maart 2020. Ook de werkzaamheden van klant-monteurs in de provincie Noord-Brabant worden beperkt.
Lees verder

Grote reisorganisaties schrappen alle reizen
Sunweb, TUI en Corendon schrappen alle vakantiereizen in elk geval tot eind maart, zo maken de bedrijven bekend. Ze vinden het niet verantwoord reizen door te laten gaan en helpen zo verspreiding van het coronavirus in te dammen.
Lees verder

Thuisbezorgd en horeca blijven open voor maaltijd afhalen en bezorgen
Thuisbezorgd laat zojuist weten dat het na de nieuwe overheidsmaatregelen rond het coronavirus maaltijden blijft bezorgen. De restaurants blijven na 18.00 dicht, maar de keukens zouden wel door kunnen werken.
Lees verder

VONQ lanceert Marketplace API voor internationalisering
Technologiebedrijf VONQ, actief op het gebied van recruitmentmarketing, publiceert een API. Hierdoor kunnen recruiters makkelijk en direct het mediaportfolio met websites, social kanalen en fora direct aanspreken vanuit hun eigen recruitmenttool. De Rotterdammers doen dit met het oog op verdere internationalisering.
Lees verder

Scholen nauwelijks voorbereid op onderwijs op afstand
Het kabinet neemt opnieuw drastische maatregelen om de verspreiding van het corinavirus in te dammen. Scholen, horeca en sportclubs moeten tot 6 april (gedeeltelijk) dicht. Maar de scholen hebben een probleem: hoe digitaal ze ook zijn, onderwijs op afstand kunnen ze vaak niet aanbieden.
Lees verder