maandag 23 maart 2020

Belgische retailers: ‘Koop bij ons, niet bij bol.com of Amazon’

Belgische retailers: 'Koop bij ons, niet bij bol.com of Amazon'
26 Belgische ondernemers vragen de Belgische bevolking om zich de komende maanden niet te laten verleiden tot online aankopen bij het Amerikaanse Amazon, het Nederlandse bol.com of het Chinese Alibaba, maar Belgische retailers te ondersteunen. 'Dit heeft niks te maken met protectionisme, het gaat om solidariteit.'
Lees verder

Online omzet Inditex (Zara) naar 3,9 miljard euro
Modeconcern Inditex, waar Zara onder valt, heeft in 2019 een omzet van 3,9 miljard euro gerealiseerd. Het digitale kanaal is goed voor veertien procent van de concernomzet. Nu alle fysieke winkels dicht zijn, moet het digitale kanaal zich bewijzen.
Lees verder

T-Mobile heropent een deel van de winkels in heel Nederland, met berperkingen
T-Mobile heropent dinsdag toch weer 11 winkels. Kennelijk is het omzetverlies te bezwaarlijk. Het bedrijf erkent dat het banenverlies wil voorkomen.
Lees verder

Veertien Europese concertzalen presenteren samen gratis concertstreams op Facebook
Veertien Europese klassieke concertzalen trekken samen op voor een unieke digitale programmering ten tijde van de coronacrisis: elke avond zenden een ander concert uit het archief.
Lees verder

bol.com opent leesclub voor kinderen
bol.com opent een online lees- en boekenclub voor kinderen tot ongeveer tien jaar. Iedere dag lezen bekende Nederlanders per video verhalen voor, maar kinderen kunnen in de speciale hoek ook e-boeken en luisterboeken nuttigen.
Lees verder

Smartphoneverkopen bereiken dieptepunt in februari
Het komt niet echt als een verrassing: er zijn volgens Strategy Analytics in februari wereldwijd fors minder smartphones verscheept, al waren er dat nog altijd 61,8 miljoen. Dat is 38 procent minder dan de 99,2 miljoen van een jaar eerder.
Lees verder

Softbank gaat participaties verkopen
De Japanse investeerder Softbank gaat voor veertig miljard euro geld ophalen, participaties verkopen en schulden afbouwen. Het wil zijn geldschieters kunnen geruststellen over de eigen financiële positie.
Lees verder

Ook virtueel ontwikkelaarscongres Google afgelast
Het ontwikkelaarscongres I/O dat Google in mei virtueel zou organiseren gaat toch niet door. Reden zijn de strenge maatregelen die in verband met COVID-19 in Californië zijn afgekondigd, wat de organisatie ervan lastig maakt.
Lees verder

Senatoren maken zich zorgen om hygiëne dc's Amazon
Amerikaanse senatoren maken zich zorgen om de hygiëne in de distributiecentra van Amazon. Onder meer Cory Booker, Robert Menendez en presidentskandidaat Bernie Sanders beweren dat er onvoldoende disinfectiemiddelen zijn in de magazijnen van de retailer. Amazon spreekt deze berichten overigens tegen.
Lees verder