vrijdag 25 september 2020

Nieuwe bondscoach Frank de Boer: 'Ik ben zeer vereerd dat ik hier zit'

Nieuwe bondscoach Frank de Boer: 'Ik ben zeer vereerd dat ik hier zit'
Frank de Boer is door de KNVB officieel gepresenteerd als de bondscoach van het Nederlands elftal. De oud-trainer van Ajax voorziet een mooie toekomst met Oranje. Ik ben een heel blij persoon, terwijl je dat misschien niet altijd aan me ziet, zei De Boer tijdens zijn presentatie. Ik ben zeer...
Lees verder

Seksshop EasyToys toch op shirt FC Emmen
FC Emmen mag toch met de naam van seksshop EasyToys op het shirt spelen. In eerste instantie weigerde de KNVB de samenwerking omdat zon reclame ongepast zou zijn, maar de voetbalbond is nu toch overstag gegaan.
Lees verder

TNO: Test met E-fuels om de klimaatdoelen te halen
E-fuels gaan een cruciale rol spelen bij het verduurzamen van zwaar transport, zoals de scheepvaart en vliegtuigen. Dat stelt TNO in een nieuw onderzoek. E-fuels worden gemaakt uit elektriciteit, die bijvoorbeeld is opgewekt door wind of zon. De techniek bestaat al, legt TNO-onderzoeker Richard...
Lees verder

Amazon komt met beveiligingsdrone voor binnenshuis
Amazon komt met een drone die in huis op zoek gaat naar inbrekers. Dat heeft het bedrijf tijdens hun productpresentatie bekend gemaakt. De Ring Always Home Cam is een aanvulling op de slimme deurbel die het bedrijf al verkoopt.
Lees verder

Verstappen start met nieuwe motor in Russische Grand Prix
Het Formule 1-circus strijkt dit weekend neer in het Russische Sotsji. Honda zegt de motorproblemen van Verstappens wagen te hebben opgelost. Bij de voorgaande GP's op Monza en Mugello viel Verstappen nog uit met motorproblemen.
Lees verder

McDonald's wordt partner van de Kinderboekenweek
McDonald's wordt officieel partner van de Kinderboekenweek. Tijdens die week gaat de fastfoodketen geen speeltjes maar boekjes weggeven bij Happy Meals. Dat heeft stichting CPNB, organisator van de Kinderboekenweek, bekendgemaakt. De Alliantie Stop Kindermarketing vindt het een verkeerd signaal.
Lees verder

Hypotheek nadert laagterecord ondanks corona
De hypotheekrente is op weg naar een nieuw laagterecord ondanks de coronadreiging. Het lijkt erop dat veel geldverstrekkers massaal overgaan tot een verlaging van hun rentetarieven, dat constateert De Hypotheekshop. De hypotheekrente staat nu op 1,7 procent. Martin Hagedoorn van de Hypotheekshop...
Lees verder

Aantal zorgelijke coronagebieden uitgebreid
Het kabinet heeft het aantal zorgelijke coronagebieden uitgebreid. Vorige week stond de teler nog op zes. Nu komen er nog eens acht regio's bij, waaronder delen van Brabant, de veiligheidsregio Groningen en de Gooi- en Vechtstreek. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend op zijn wekelijkse...
Lees verder

Gemeenten vrijwel unaniem: deur dicht voor het Rijk
Gemeenten willen niet meer met Rijk onderhandelen zolang er niet structureel geld bijkomt om de begroting passend te krijgen. In de Algemene Ledenvergadering van de VNG stemde 99,3 procent van de gemeenten voor de motie met die strekking. Dat zegt David Weekenstroo, CDA-raadslid in Zoetermeer en...
Lees verder

'Assen wilde Formule 1-race organiseren zonder publiek'
Het TT Circuit in Assen wilde dit jaar graag een Formule 1 Grand Prix organiseren zonder publiek. Autosportpromotor Lee van Dam bevestigt op BNR dat hierover contact is geweest met Formula One Management (FOM).
Lees verder

'Schaf belastingvoordeel plug-in hybrides af'
Het belastingvoordeel voor plug-in hybride auto's moet verdwijnen. Dat zegt Natuur & Milieu op BNR.
Lees verder

'AOW moet omlaag kunnen bij daling levensverwachting'
De AOW-leeftijd moet omlaag kunnen op het moment dat de levensverwachting daalt. Dat stelt de Vakcentrale voor Professionals, de VCP in een reactie op cijfers van het CBS. Dat maakte vanochtend bekend dat er meer mensen overlijden vanwege de coronacrisis. De levensverwachting daalt daardoor met een...
Lees verder

Webinar Zakendoen in Brazilië: luchthavens

Webinar Zakendoen in Brazilië: luchthavens

Bent u benieuwd naar de kansen voor uw bedrijf in de Braziliaanse luchthavens? Het Braziliaanse ministerie van Infrastructuur vertelt u graag over haar ambitieuze plannen tijdens dit webinar op 15 oktober. Neem deel en ontdek uit eerste hand wat Brazilië te bieden heeft!

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert dit webinar samen met de Nederlandse ambassade in Brasília en de Netherlands Aerospace Group (NAG).

Lees verder

Toewijzing invoercertificaten rijst september 2020

Nieuwsbericht 20.066 - In september kon u invoercertificaten aanvragen voor verschillende tariefcontingenten in de sector rijst. De Europese Commissie (EC) heeft de toewijzingen bekendgemaakt.

Lees verder

Webinar Natuurlijk kapitaal verbindt maatschappelijke uitdagingen

Wind levert energie en de ondergrond levert drinkwater. Dat is natuurlijk kapitaal. Wat is de waarde en wat zijn de voordelen van deze voorraad natuurlijke hulpbronnen? En hoe gebruiken we het op een goede manier?

Lees verder

Slotevenement Routekaart 2023

Alle windparken uit de Routekaart Windenergie op Zee 2023 hebben we gegund! Dit is een resultaat waar we trots op mogen zijn: windparken die duurzame energie leveren aan Nederlandse huishoudens en industrie. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en RVO organiseerde op 24 september het online Slotevenement Routekaart 2023. Daar stonden we stil bij deze mijlpaal.

Lees verder

Virtueel netwerkevenement Europese Green Deal Call

Volg het virtuele brokerage-evenement over de Europese Green Deal Call en vergroot uw internationale netwerk én ga strategische, winnende partnerschappen aan. U als deelnemer heeft daarnaast de gelegenheid om deskundigen van het nationale contactpunt en het Enterprise Europe Network te ontmoeten. Ook worden de Green deal calls toegelicht.

Het Enterprise Europe Network in samenwerking met Enterprise Ireland, Invest NI en Northern Ireland National Contract Points (NCP's) nodigt u uit om deel te nemen aan dit evenement over de Green Deal Call.

Lees verder

Kamerstukken ministerie van EZ: Kamerbrief agenda informele Energieraad 5-6 oktober 2020

Kamerbrief agenda informele Energieraad 5-6 oktober 2020
Minister Wiebes stuurt de Tweede Kamer een brief over de agenda van de informele Energieraad op 5 en 6 oktober 2020.
Lees verder

Beantwoording Kamervragen over Toerismeraad 28 september 2020
Staatssecretaris Keijzer beantwoordt vragen over de informele videoconferentie van de Toerismeraad op 28 september 2020.
Lees verder

Beantwoording Kamervragen over informele Milieuraad 30 september - 1 oktober 2020
Minister Wiebes reageert op vragen en opmerkingen over de informele Milieuraad van EU-milieu- en klimaatministers op 30 september en 1 oktober 2020 in Berlijn.
Lees verder

Kamerbrief gevolgen uitspraak Raad van State over mijnbouwschade Limburg
Minister Wiebes beschrijft de gevolgen van de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State over mijnbouwschade in Limburg en de vervolgstappen.
Lees verder

Beantwoording Kamervragen schriftelijk overleg Raad voor Concurrentievermogen op 29 september 2020
Staatssecretaris Keijzer beantwoordt vragen schriftelijk overleg Raad voor Concurrentievermogen op 29 september 2020.
Lees verder

Kamerbrief afbouwplan GasTerra
Minister Wiebes stuurt een brief naar de Tweede Kamer over het afbouwplan van GasTerra.
Lees verder

Kamerbrief over steunmaatregel SGR
Staatssecretaris Keijzer informeert de Eerste Kamer over de steunmaatregel Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR).
Lees verder

Beantwoording Kamervragen over bericht 'Amazon: wolf in wolfskleren voor start-ups'
Staatssecretaris Keijzer beantwoordt vragen over het bericht 'Amazon: wolf in wolfskleren voor start-ups'.
Lees verder

Beantwoording Kamervragen over vrijkomen glasscherven bij brand zonnepanelen
Minister Wiebes beantwoordt vragen over het vrijkomen van glasscherven en andere brokstukken uit zonnepanelen bij hevige brand.
Lees verder

Amazon start eigen cloudgamingdienst

Amazon start eigen cloudgamingdienst
Amazon heeft een eigen cloudgamingdienst onder de naam Luna aangekondigd, voorlopig alleen voor de Amerikaanse markt. Het bedrijf levert er een een controller met Alexa-ondersteuning bij.
Lees verder

Emerce trekt nieuw kapitaal aan, aandeelhouder Axivate stapt uit
Emerce trekt nieuw kapitaal aan met behulp van tien internetondernemers om de transitie naar een online videoplatform te realiseren. Zij ondersteunen de verdere ontwikkeling naar een voornamelijk digitaal portfolio. Over het bedrag worden geen nadere mededelingen gedaan.
Lees verder

Superversie Surface Hub kost 22.000 dollar
Vanaf januari 2021 zal een 85 inch-versie van de Surface Hub 2S verkrijgbaar zijn voor maar liefst 22.000 dollar. Er was al eens een 50 inch versie verschenen.
Lees verder

DMEXCO: 'Privacy noopt tot nieuwe verdienmodellen uitgevers'
Uitgevers moeten weer op zoek naar andere, duurzame verdienmodellen voor hun online activiteiten. Adverteren is met het verdwijnen van de 3rd party cookies niet meer effectief.
Lees verder

Emerce magazine #179 is uit, lees hem gratis
Het vandaag verschenen oktobernummer van Emerce magazine is – naast de gebruikelijke fysieke distributie – kosteloos te lezen als digitale variant.
Lees verder

ByteDance vraagt exportvergunning aan voor TikTok
ByteDance, moederbedrijf van TikTok, heeft in China een aanvraag voor een tech-exportvergunning ingediend, zodat de gedeeltelijke verkoop aan Oracle en Walmart gerealiseerd kan worden.
Lees verder

Google stopt met betaalde extensies via de Chrome Web Store
Ontwikkelaars die willen verdienen aan Chrome extensies moeten uitwijken naar een andere betaalmethode. Deze extensies kunnen niet meer via Google zelf worden afgerekend.
Lees verder

Picnic wil expansie naar Engeland en Frankrijk
Online supermarkt Picnic wil uitbreiden naar Engeland en Frankrijk en geeft het idee dat die landen niet de laatste nieuwe gebieden zijn.
Lees verder

Gamesector de gebeten hond bij cyberaanvallen
De gaming-industrie lijkt het favoriete doelwit bij cyberaanvallen. Tussen juli 2018 en juni 2020 signaleerde Akamai ruim 10 miljard aanvallen op webapplicaties bij klanten van het bedrijf. De gaming-industrie werd 152 miljoen keer aangevallen.
Lees verder

China breidt Oeigoeren-kampen uit

China breidt Oeigoeren-kampen uit
China is de afgelopen jaren stevig door blijven bouwen aan interneringskampen voor Oeigoeren. Dat zegt de Australische denktank ASPI op basis van satellietbeelden. In totaal zouden er in drie jaar tijd 380 kampen zijn gebouwd of uitgebreid, waar Oeigoeren in elk geval dwangarbeid moeten uitvoeren.
Lees verder

Balkenende: Merkel ziet belang van sterk Europa
Als Europa niet kiest voor een sterk eigen profiel en niet met één mond spreekt, dreigt het een speelbal te worden in de strijd om het wereldleiderschap tussen de VS en China. Dat zegt voormalig premier Jan Peter Balkenende in BNR De Wereld. En de Duitse bondskanselier Angela Merkel lijkt meer dan...
Lees verder

Chaotische coronamaatregelen in België
Gisteren werden de coronamaatregelen in België nog versoepeld, maar vandaag lijken de experts zich tegen die plannen te keren. Onder anderen de bekende viroloog Marc van Ranst, roept op tot een betere corona-aanpak.
Lees verder

Gemeenten dreigen gesprek met Rijk te staken
Een aantal gemeenten dient vandaag een motie in bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. De Raden in Verzet willen dat de VNG de deur voor de neus van het kabinet dichtgooit, als dat niet zo snel mogelijk structureel meer geld bijdraagt.
Lees verder

Picnic wil uitbreiden naar VK en Frankrijk
Websupermarkt Picnic heeft plannen om uit te breiden naar Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Dat schrijft het Financieele Dagblad. Om deze Europese uitbreiding goed aan te pakken is Picnic samen met de Duitse supermarktketen Edeka de eigen inkooporganisatie Everest gestart.
Lees verder

Politie gaat zelf laten testen op corona
Politiemedewerkers kunnen versneld worden getest op corona bij capaciteitstekorten. De politie heeft een commercieel bedrijf ingehuurd dat de versnelde testen gaat uitvoeren. Hierdoor moet voorkomen worden dat het werk in de knel verder komt.
Lees verder

ASN Bank komt met rekentool impact biodiversiteit
ASN Bank presenteert vandaag één rekentool voor alle financiële instellingen om de impact van hun investeringen op biodiversiteit te meten. de bank doet dat namens het Partnership for Biodiversity Accounting Financials (PBAF), waar ook een aantal andere Nederlandse financiële instellingen onderdeel...
Lees verder

Fracties coalitie en oppositie willen coronawet verbouwen
Oppositie en coalitie slaan in de Tweede Kamer de handen ineen om de coronawet van minister De Jonge grondig te verbouwen. Bronnen in de Kamer vertellen BNR dat een flink aantal fracties met een gezamenlijk voorstel wil komen dat ervoor moet zorgen dat het kabinet alleen met instemming van het...
Lees verder

'5 euro-vluchten wel degelijk aan te pakken'
Minister Cora van Nieuwenhuizen kan wel degelijk iets doen tegen de 5 euro-tickets naar oranje corona-landen, waar Ryanair mee stunt. Dat zegt D66-Kamerlid Jan Paternotte op BNR. Vorige week vertrokken vanaf Schiphol zeker 40.000 mensen naar risico-gebieden - levensgevaarlijk, zeggen ze.
Lees verder

Bouwdip vertraagd, maar komt er echt aan
De economische dip in de bouw komt later dan verwacht, voorspelt ABN Amro. In 2021 dalen volumes in de bouw met 3 procent, en vooral middelgrote bouwers worden geraakt. Zij raken een deel van hun opdrachten als onderaannemer kwijt én worden vaak verdrongen door grotere bouwers die op zoek zijn naar...
Lees verder

'Misdragende supporters verpesten het voor de rest'
Willem II-supporters hielden zich gisteravond in Tilburg niet aan de coronaregels en gingen rellen tegen de ME. De fans mochten op een plein in de stad kijken naar de voetbalwedstrijd van hun club - als ze zich aan de coronaregels hielden, maar ze kwamen massaal bijeen, te dicht op elkaar. 'Wie...
Lees verder

Situatie in Madrid chaotisch, leger schiet te hulp
In Spanje groeit het aantal coronagevallen en -doden weer erg snel. Zo overleden er afgelopen dinsdag 240 mensen aan het virus. Dit heeft er onder andere toe geleid dat bepaalde zones in Madrid weer in een lockdown zitten. Winkels en horeca zijn wel gewoon open, maar de situatie is chaotisch, zegt...
Lees verder

Overeenkomst VNG en staatssecretaris Van Huffelen over hulp aan gedupeerden kinderopvangtoeslag

Overeenkomst VNG en staatssecretaris Van Huffelen over hulp aan gedupeerden kinderopvangtoeslag
Hoe kunnen we samen de ouders die gedupeerd zijn door de problemen met de kinderopvangtoeslag écht helpen. Daarover hebben de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en staatssecretaris Van Huffelen, verantwoordelijk voor Toeslagen, vanavond een principe-akkoord gesloten.
Lees verder

Internetconsultatie aanvullende bronbelasting op dividendstromen van start
Afgelopen mei heeft het kabinet aangekondigd dat het nog voor het einde van deze kabinetsperiode maatregelen uitwerkt voor een aanvullende bronbelasting op – op dit moment nog vaak onbelaste – dividendstromen naar laagbelastende landen per 2024. Vandaag start de internetconsultatie van deze...
Lees verder

Klimaatplannen olie- en gasreuzen onvoldoende om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen

Klimaatplannen olie- en gasreuzen onvoldoende om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen
Milieudefensie Klimaatplannen olie- en gasreuzen onvoldoende om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen AMSTERDAM / WASHINGTON, 23 september 2020 - Ook de meest recente klimaatplannen van Shell, BP, Total en ENI blijken bij lange na niet genoeg om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graad Celcius; dé grens waarbij de wereldwijde gevolgen
Lees verder

Waar is CBD olie goed voor en waar moet je opletten als je het koopt?
Waar is CBD olie goed voor en waar moet je opletten als je het koopt? CBD olie: wie kent het niet? Deze olie wordt gemaakt van de hennepplant en bevat vele heilzame eigenschappen. Let wel, verwar de hennepplant niet met de wietplant. Van CBD... Lees verder Deze 5 duurzame koffiemerken doen het radicaal anders Nederland is een
Lees verder

Dus wat gaan wij doen?
Down to earth Dus wat gaan wij doen? Op Hemelvaartsdag vond de tweede editie van het offline en online klimaatfestival Dus Wat Gaan Wij Doen plaats. Nummer 3 kun je online bezoeken op 10 oktober, gewoon vanaf de bank. Wie zijn WIJ? En wat gaan we DUS doen? Lees Dus wat gaan wij doen? op Down To Earth Magazine. Lees verder
Lees verder

Vreemde ogen dwingen. Duurzame ambitie, maar verslapt de aandacht? Laat externen meekijken
Vreemde ogen dwingen. Duurzame ambitie, maar verslapt de aandacht? Laat externen meekijken Nederlandse ondernemingen hebben grote ambities als het gaat om duurzaamheid. Maar vaak blijkt het lastig om intenties te vertalen naar de praktijk. Tegen welke barrières lopen ondernemers aan? En wat kan een bedrijf doen om iedereen bij de les te... Lees
Lees verder

Voorzitters College voor de Rechten van de Mens en SER in gesprek over bedrijven en mensenrechten
Voorzitters College voor de Rechten van de Mens en SER in gesprek over bedrijven en mensenrechten serdui Lees verder Het Graanschap maakt broodketen duurzaam: lekker brood van 100% Nederlands graan unnamed (32) Lees verder
Lees verder

AkzoNobel boosts powder coatings capacity and accelerates shift to greener production
AkzoNobel boosts powder coatings capacity and accelerates shift to greener production como Lees verder Corbion en Total gaan eerste grootschalige bioplastic (PLA) fabriek in Europa bouwen corbion Lees verder
Lees verder

Jan Snel ontvangt STIP-certificering voor gebruik van verantwoord geproduceerd hout
Jan Snel ontvangt STIP-certificering voor gebruik van verantwoord geproduceerd hout jansnel Lees verder World market leaders take climate protection seriously: the foundation of the Renewable Carbon Initiative (RCI) rci Lees verder
Lees verder

Koning Willem-Alexander opent eerste recyclingsfabriek voor vervuild staal in Delfzijl
Koning Willem-Alexander opent eerste recyclingsfabriek voor vervuild staal in Delfzijl 9 Lees verder Dutch Flower Group en Ecochain maken milieu-footprint inzichtelijk ecoflower Lees verder
Lees verder

Princes maakt tonijnketen inzichtelijk met digitaal platform 'Check je vis'
Princes maakt tonijnketen inzichtelijk met digitaal platform 'Check je vis' unnamed (31) Lees verder Nederland verdient een vernieuwd, toekomstbestendig milieubeleid stientje_new Lees verder
Lees verder

Kabinet versterkt onderzoeksfaciliteiten gericht op energietransitie
Kabinet versterkt onderzoeksfaciliteiten gericht op energietransitie Het kabinet maakt €18,3 miljoen vrij voor versterking van de onderzoeksfaciliteiten gericht op de energietransitie. Deze middelen worden verleend aan TNO EnergieTransitie om samen met partners uit het bedrijfsleven en andere kennisinstellingen vijf onderzoekslaboratoria te
Lees verder

Contronics wint EU prijs voor vermindering van voedselverspilling met behulp van Dry Misting
Contronics wint EU prijs voor vermindering van voedselverspilling met behulp van Dry Misting frankbakker Lees verder Maatschappelijk verantwoorde tax planning behoort tot langetermijnbelangen van multinationals ave Lees verder
Lees verder