Doorgaan naar hoofdcontent

BV besturen vanuit het buitenland

BV besturen vanuit het buitenland
Goedenavond, Ik heb t/m 2014 actief met een bv gewerkt. Daarna ben ik geƫmigreerd. De bv heb ik in Nederland gelaten omdat er ook stamrecht in zat waarmee emigreren niet mocht. Verder zou het verplicht zijn een andere bestuurder aan te stellen. Dat laatste heb ik nooit gedaan. Behalve dat ik liever de touwtjes zelf in handen houd wil ik liever ook niet vrienden of familie er mee belasten om bestuurder van een bv te worden. Volgens mijn toenmalige accountant was het niet zo een probleem want het bedrijfskapitaal stond op een spaarrekening en voor de enige andere activiteit ( het opmaken van de jaarrekening) kwam ik naar Nederland. Het stamrecht heb ik in 2018 overgeboekt naar een verzekeraar en er zit nu alleen nog het kapitaal in dat ik met de bv heb verdient. Inmiddels ben ik door het negatieve rente klimaat voorzichtig wat gaan beleggen wat betekent dat ik active handelingen verricht vanuit het buitenland. Mogelijk ben ik dus in overtreding. Mijn vraag is nu klopt het dat ik in overtreding ben en zo ja wat kunnen de consequenties zijn en wat kan ik evt nog doen? Ik denk zelf aan het emigreren van de bv maar daar zitten mogelijk ook weer haken en ogen aan. Opheffen is i.v.m. de conserverende aanslag zeker geen optie. Met vriendelijke groet, Jeroen
 
Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.