Doorgaan naar hoofdcontent

Amazon Duitsland/Frankrijk btw berekenen op btw-aangifte

Amazon Duitsland/Frankrijk btw berekenen op btw-aangifte
Goedemiddag, Ik doe geregeld zakelijke aankopen via Amazon waarvan ik dan een Duitse of Franse factuur ontvang met daarop '0% VAT' en een vermelding dat het een intra-communautaire levering betreft. Ik boek deze vervolgens in de administratie onder inkoop binnen EU btw-verlegd. Tijdens de bestelling moet ik echter het bedrag inclusief btw afrekenen (ze rekenen 19% in bijvoorbeeld Duitsland) en deze btw wordt enkele dagen later weer teruggestort. Nu is mijn vraag, moet ik in dit geval op de aangifte omzetbelasting onder '4b. Leveringen/diensten uit landen binnen de EU' de omzetbelasting berekenen voor deze aankopen volgens het Nederlandse 21% BTW tarief of het Duitse 19% BTW tarief? Het lijkt me 21% aangezien ik de belastingaangifte doe in Nederland en niet in Duitsland, maar ik wilde het toch even dubbel checken.
 
Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.