Doorgaan naar hoofdcontent

Referral programma uitbetalingen belasting technisch?

Referral programma uitbetalingen belasting technisch?
Goedemorgen allemaal, Vandaag ben ik gestart met een referral programma voor een nieuw project. Hierbij leveren particulieren en bedrijven mij leads en ze krijgen daarvoor een vergoeding. De vergoeding wordt in eerste instantie handmatig overgemaakt. Dat is allemaal geen probleem. Maar: Hoe doe je dit belasting technisch? Is bijvoorbeeld BTW hier relevant (en dus ook de aangifte omzetbelasting die ik elk kwartaal doe)? De vergoeding is voor mij een uitgave, wanneer moet ik dit melden bij de belastingdienst? Moet ik de particulier/bedrijf die de vergoeding krijgt nog een document sturen bij elke betaling? (net zoiets als een factuur, maar dan anders) Alvast bedankt voor het mee denken!
 
Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.