Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe boek ik ontvangen TVL (in een bv)?

Hoe boek ik ontvangen TVL (in een bv)?
Hoe boek ik ontvangen TVL (in een bv)? Binnen mijn boekhoudsysteem kan ik dit niet boeken op een aparte omzetrekening waarbij deze als 'overige vrijgestelde winstbestanddelen' meegaat (dus niet als winst wordt gezien). Momenteel dus als negatieve algemene kosten geboekt, maar dit maakt per saldo het verlies lager (of winst hoger). Vb 1 Stel er is een verlies van 100, zonder TVL, bij boeken van 30 TVL (neg. kosten) wordt verlies 70. Dus per saldo is mijn compensabele verlies niet 100 maar nu slechts 70. Loop ik dan niet 30 compensabel verlies mis? Zie hieronder vb2 bij winst. Vb2 Stel er is een winst van 100, zonder TVL, bij boeken van 30 TVL wordt winst 130. Met Vpb aangifte gaat TVL eraf, en gaat winstbelasting over 100. Dus dat klopt. Ik hoop dat e.e.a. zo duidelijk is. Gr. Paul
 
Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.