Doorgaan naar hoofdcontent

(Semi) privé rekening toevoegen liquide middelen

(Semi) privé rekening toevoegen liquide middelen
Hallo, Al enige tijd boek ik vanaf de eenmanszaak geld over naar een (semi) prive rekening als zijnde reservering voor grote aankopen (zoals een nwe bedrijfsbus). Een deel ervan boek ik naar privéopname en de rest boek ik als langlopende lening/investering/reservering. Dat geld is dus echt bestemd voor de zaak en kan op ieder moment terug geboekt worden. Er staan dan in het jaar ook maar 12 mutaties plus 12 x bankkosten op het afschrift vd bank. Ik had twijfels over mijn/deze boeking dus heb de belastinginspecteur gevraagd of dit klopt, of het toch niet over priveopname dient te gaan. Zijn advies is om de betreffende rekening op te nemen in de boekhouding en dus op te nemen als liquide middelen. Dan boek ik het bedrag dus van bank A naar bank B, kruisposten. Naar zijn zeggen zou dit verder niet van invloed zijn op het resultaat. Het is en blijft een balansboeking. Hier heb ik dan even mijn twijfels over. Dat er gekozen is voor een externe rekening is geen probleem. Ik zou dan uiteindelijk een saldo van plm 35K, waarvan plm 12K reservering is van de zaak is, op de balans gaan plaatsen. De rest van het geld is niet zakelijk en dus niet afkomstig uit de eenmanszaak. Op het moment dat ik van het 'eigen deel geld' wat zou uitgeven zou dit toch als priveopname/onttrekking geboekt moeten worden? Dat zou niet correct zijn lijkt mij. Ik ben even confuus in deze. Iemand die me kan adviseren? Dank alvast!
 
Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.