Doorgaan naar hoofdcontent

Iemand aan werk helpen zonder in dienst te nemen

Iemand aan werk helpen zonder in dienst te nemen
Kan een ZZP'er iemand anders werk aanbieden zonder dat er gelijk een arbeidsrelatie ontstaat? Het is voor mij een bewuste keuze om zonder personeel te werken. Toch zijn er wel taken die ik iemand anders zou gunnen maar ik zit niet op de rompslomp van salarisadministratie, verzekeringen, etc. te wachten. Enkele voorbeelden: Schoonmaken kantoor Bezorgen / ontvangen van pakketjes Kan ik bij wijze van spreken de buurvrouw eens per week tegen een kleine vergoeding het kantoor laten schoonmaken zonder haar in dienst te nemen? Mag ik een neefje pakketjes in ontvangst laten nemen op zaterdag wanneer er niemand op kantoor is zonder dat er een officiƫle arbeidsovereenkomst bij komt kijken? Het gaat om kleine bedragen en als daarvoor veel overhead nodig is in de vorm van contracten en verzekeringen dan los ik het liever op een andere manier op.
 
Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.