Doorgaan naar hoofdcontent

IB en afschrijven

IB en afschrijven
Bij het invullen van de Inkomstenbelasting wordt me gevraagd de afschrijvingen van dit jaar op te geven. Jaarlijks schrijf ik af in het laatste kwartaal. Maar, stel dat ik een bedrijfsitem heb verkocht halverwege, dan schrijf ik die op dat moment af met de normale afschrijving per jaar gerekend tot aan dat punt, en dan schrijf ik ze af naar 0, en reken ik de verkoopwaarde als inkomsten (winst / verlies). Voor de afschrijvingen per jaar is dit misschien niet juist, of wel? Als ik dat bedrag bij de IB invul, heb ik een te hoge afschrijving eigenlijk? Dus moet ik daar enkel afschrijven tot aan de dag van verkoop, en dan afschrijven naar restwaarde (=verkoopwaarde)?
 
Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.