Doorgaan naar hoofdcontent

Deelneming en schuld aandeelhouder verwerken op balans

Deelneming en schuld aandeelhouder verwerken op balans
Ik ben 100% eigenaar van mijn holding voor laten we zeggen 100 euro en de holding is weer 100% eigenaar van de werkbv voor 100 euro. Graag wil ik dit goed verwerken op de balans van de VPB aangifte van de holding. Aan de activa kant heb ik bij Financiele vaste activa > Deelnemingen 100 euro gezet. Aan de passiva kant heb ik bij Ondernemingsvermogen > Gestort en opgevraagd kapitaal 100 euro gezet. Echter dien ik nu aan de passiva kant bij 'Langlopende schulden aan participanten en maatschappijen waarin wordt deelgenomen' ook 100 euro te zetten alszijnde de schuld van de holding aan mij als aandeelhouder? Ik krijg dan een verschil van 100 euro ten opzichte van de activa kant.
 
Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.