Doorgaan naar hoofdcontent

Tegen de duizend ontslagen bij Microsoft

EMERCE
Tegen de duizend ontslagen bij Microsoft
Bij Microsoft zijn tegen de duizend werknemers ontslagen, volgens The Verge zijn er onder meer banen geschrapt in de Xbox-divisie.
Lees verder

Google verliest octrooizaak tegen Sonos
Google heeft een rechtszaak verloren tegen Sonos met als inzet octrooien. De zaak kwam vorige week voor de Nederlandse rechter.
Lees verder

2030: 1 op 10 op Nederlandse arbeidsmarkt IT'er
Op dit moment is één op de zeventien personen op de Nederlandse arbeidsmarkt IT'er. In tien jaar tijd is dit nagenoeg verdubbeld. Met het huidige groeitempo van bijna zeven procent per jaar, is in 2030 één op de tien van de beroepsbevolking IT'er. Dat voorspelt arbeidsmarktdata specialist Intelligence Group.
Lees verder

FNV: Uniek sociaal plan voor maaltijdbezorgers Deliveroo
De FNV heeft een sociaal plan met Deliveroo opgesteld voor ruim 9000 maaltijdbezorgers nu Deliveroo op 30 november uit Nederland vertrekt. Daarmee raken duizenden Riders binnenkort hun werk kwijt.
Lees verder

Passkeys toegevoegd aan Chrome en Android
Google heeft ondersteuning voor passkeys toegevoegd aan Chrome en Android, in eerste instantie voor ontwikkelaars. Passkey is een technologie die het gebruik van wachtwoorden overbodig maakt.
Lees verder

DuckDuckGo brengt Mac browser uit
DuckDuckGo heeft zijn nieuwe browser voor Mac-gebruikers uitgebracht. De app werd in april aangekondigd als een gesloten bèta, maar is nu beschikbaar voor alle Mac-gebruikers.
Lees verder

Duitse boetes voor Telegram
Telegram FZ, moederbedrijf van Telegram, moet een boete van 4,25 miljoen euro betalen aan de Bondsrepubliek Duitsland omdat het geen rapportagefunctie heeft volgens de Duitse wetgeving. Daarmee moet het bedrijf illegale content kunnen melden.
Lees verder

'Google gaat meer eigen hardware ontwikkelen'
Google gaat zich volgens bronnen nog meer toeleggen op de ontwikkelen van eigen hardware. CEO Sundar Pichai zou hardware, zoals de onlangs verschenen Pixel 7, zien als de beste manier om zich staande te houden in een sterk veranderende mobiele markt.
Lees verder

Jack Dorsey (Twitter) zet stap naar decentraal internet
Twitter medeoprichter en voormalig CEO Jack Dorsey heeft meer details van het langverwachte Bluesky Social-project onthuld. Het idee daarachter is dat gebruikers de controle moeten hebben over hun persoonsgegevens en deze zonder toestemming van platform naar platform kunnen verhuizen.
Lees verder