Doorgaan naar hoofdcontent

Glasvezel voor Duitstalige Gemeenschap van België

EMERCE
Glasvezel voor Duitstalige Gemeenschap van België
De regering van de Duitstalige Gemeenschap van België, Proximus en Ethias hebben hun in mei vorig jaar aangekondigde publiek-private samenwerking bekrachtigd. Ze kondigen de oprichting aan van 'Glasfaser Ostbelgien', een joint venture gevestigd in Eupen, met als missie om glasvezel in de komende vier jaar uit te rollen in het hele grondgebied.
Lees verder

Kansspelautoriteit: Markt online kansspelen stabiel
De legale markt voor online kansspelen die 1 oktober 2021 is geopend, toont zich behoorlijk stabiel. Maandelijks bedraagt het brutospelresultaat (BSR; inzet minus uitgekeerde prijzen) ongeveer 80 miljoen euro, zo meldt de Kansspelautoriteit.
Lees verder

Klarna-app krijgt duurzame kledingcollectie
De winkel in Klarna's krijgt een nieuwe sectie waarin enkel duurzaam geproduceerde kleding te koop is. Hiertoe werkt het samen met de Good on You-organisatie.
Lees verder

Nieuwe CTO voor ABN
De Raad van Commissarissen van ABN AMRO wil Carsten Bittner per 1 januari 2023 voor een periode van vier jaar benoemen tot Chief Innovation & Technology Officer (CI&TO) en lid van de Executive Board (ExBo).
Lees verder

Blendle boekte kleine winst in 2021
Online kiosk Blendle boekt in 2021 inderdaad een kleine winst: 48.000 euro. De dienst staat bij zijn eigenaar voor 1 euro in de boeken.
Lees verder

Rechter past cao Beroepsgoederenvervoer toe op bezorgers Deliveroo
Bezorgers van Deliveroo vallen als medewerker onder de cao Beroepsgoederenvervoer en moeten dus ook als medewerker betaald worden. Die uitspraak deed de rechtbank Amsterdam vandaag in de zaak die FNV sinds 2018 voert tegen de maaltijdbezorger.
Lees verder

Biller sluit aan op Pay.
Biller, een buy-now-pay-later start-up voor B2B-betalingen, sluit aan op payment service provider Pay. Dit moet leiden tot een betere betaalervaring en tot dertig procent hogere conversie voor zakelijke gebruikers.
Lees verder

70 Nederlandse start- en scale-ups naar digitale techbeurs CES in Las Vegas
Zeker tachtig Nederlandse bedrijven nemen begin januari deel aan de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Via technologieën als kunstmatige intelligentie en quantum dragen ze bij aan oplossingen voor onder meer klimaatverandering, databeveiliging en medicijnontwikkeling.
Lees verder

EDAY 2022: Kitepower haalt €850K op met Europese crowdfunding
De Delftse start-up Kitepower, die komende donderdag te gast is op Emece EDAY, heeft met hun eerste mobiele airborne windsystem (AWES) de toekomst van groene windenergie in handen: goedkoper, praktischer, makkelijk te verplaatsen en ook bij weinig wind kan energie opgewekt worden. Inmiddels zijn ruim 738 investeerders ingestapt en is met de crowdfunding zo'n 120% van het investeringsgeld opgehaald.
Lees verder