Doorgaan naar hoofdcontent

De basisbeginselen van de btw

De Zaak
De basisbeginselen van de btw

Als het gaat om btw hebben ondernemers vaak veel vragen. Ben ik btw-plichtig? Welke tarieven gelden voor de diensten die ik lever? En wanneer en hoe moet ik aangifte doen? In dit artikel zetten we de basisbeginselen van de btw op een rij.

The post De basisbeginselen van de btw appeared first on De Zaak.

Lees verder

Maatregelen voor hoge energieprijzen & ondersteuning mkb-grootverbruikers

De kogel is eindelijk door de kerk: ook energie-intensieve bedrijven krijgen broodnodige financiĆ«le ondersteuning om de stijgende energieprijzen het hoofd te bieden. Het kabinet komt met een pakket van maximaal € 3,1 miljard voor middelgrote en kleine bedrijven die veel energie verbruiken. Hoe kom je als ondernemer in aanmerking voor het steunpakket? Wanneer opent het loket? En welke andere maatregelen zijn getroffen?

The post Maatregelen voor hoge energieprijzen & ondersteuning mkb-grootverbruikers appeared first on De Zaak.

Lees verder

Weekoverzicht #43-2022

Elke week geeft de redactie van De Zaak een overzicht van het nieuws van de afgelopen week. We nemen je mee in de meest nieuwswaardige verhalen uit de ondernemerswereld van de afgelopen week!

The post Weekoverzicht #43-2022 appeared first on De Zaak.

Lees verder

Bedrijfsdeuren op lastige plekken. Wat zijn de opties?

In sommige situaties kan het vinden van de juiste bedrijfsdeur best lastig zijn. Als het pand een schuin dak, een kraanbaan of een afzuiginstallatie direct achter de deuropening heeft, wordt het vaak lastig om een standaard sectionaaldeur te installeren. Wat zijn eigenlijk de opties?

The post Bedrijfsdeuren op lastige plekken. Wat zijn de opties? appeared first on De Zaak.

Lees verder

Hoe wordt een omrekenfactor voor een uitzendbureau berekend?

Wat is een omrekenfactor? Een omrekenfactor is de prijs dat moet worden betaalt voor de verantwoordelijkheden die uit handen worden genomen voor jouw uitzendbureau. Met deze omrekenfactor worden de kosten berekend voor een uitzendkracht. Als je overweegt om jouw backoffice uit te besteden is dit belangrijk om te weten. Hoe worden de kosten van de … Continued

The post Hoe wordt een omrekenfactor voor een uitzendbureau berekend? appeared first on De Zaak.

Lees verder

Zakelijke creditcard – waarom is het handig?

Als ondernemer heb je de keuze tussen zakelijke creditcard en een particuliere creditcard. In basis kun je er hetzelfde mee, maar toch zijn er verschillen. In dit artikel gaan we in op voor- en nadelen van een zakelijke creditcard.

The post Zakelijke creditcard – waarom is het handig? appeared first on De Zaak.

Lees verder