Doorgaan naar hoofdcontent

Datalek bij campuspasbedrijf ID-Ware treft TU/e

EMERCE
Datalek bij campuspasbedrijf ID-Ware treft TU/e
Hackers hebben persoonsgegevens gestolen bij ID-Ware, het bedrijf dat het campuspas-systeem van de TU/e verzorgt. De hackers hebben gegevens op het darkweb gepubliceerd die horen bij zo'n 21.000 TU/e-campuspassen. Alle pashouders die het betreft, hebben hierover een e-mail gehad van de TU Eindhoven.
Lees verder

Wiskundige brengt menselijke huid beter in kaart met deep learning
Met enkel een scan van je gezicht en enkele basisgegevens zoals lengte en gewicht weet wiskundige Alessio Gallucci van de TU Eindhoven een scan van het totale lichaam te maken. Met deep learning-technieken verbeterde hij de 3D-analyse.
Lees verder

KPN biedt 'veel' iPhone 11-gebruikers met verbindingsproblemen iPhone 12
KPN-klanten die verbindingsproblemen ervaren met hun iPhone 11, krijgen een iPhone 12 'of een andere oplossing'. De problemen spelen al sinds eind juli.
Lees verder

Camperdeelplatform Camptoo vraagt surseance aan
Campeerdeelplatform Camptoo verkeert in moeilijkheden. Het bedrijf heeft na 'forse tegenslagen', die niet nader worden toegelicht, na acht jaar 'keihard werken' uitstel van betaling aangevraagd.
Lees verder

Hacker had toegang tot zorgdossiers Nedap
Een man van 19 uit Krimpen aan den IJssel is door de politie aangehouden, omdat hij digitaal zou hebben ingebroken bij een softwareleverancier Nedap die levert aan de zorg. Daarbij zijn tienduizenden documenten buitgemaakt die medische- of persoonsgegevens kunnen bevatten.
Lees verder

Google koopt weer grond in België voor datacenter
Google heeft grond gekocht in de buurt van La Louvière in de Belgische provincie Henegouwen, vermoedelijk voor een nieuw datacenter.
Lees verder

Cloud zorgt voor goede cijfers Microsoft
Microsoft overtrof met zijn kwartaalcijfers dinsdag de verwachtingen van Wall Street. Vanwege de verschuiving naar hybride werk steeg de vraag naar zijn cloudgebaseerde diensten. Wel lijdt het bedrijf onder de slechte pc-verkopen.
Lees verder

Inflatie drukt advertentiemarkt Google
Alphabet, moederbedrijf van Google, publiceerde zojuist tegenvallende cijfers. Een afkoelende economie, hoge inflatie en toenemende angst voor een recessie raken de budgetten van adverteerders.
Lees verder

Spotify merkt gevolgen economische tegenwind
De winstmarges van muziekdienst Spotify staan onder druk door de trage advertentiegroei. Dat bleek dinsdag uit de kwartaalcijfers van het Zweedse bedrijf die voor het eerst na sluitingstijd van de Amerikaanse beurs werden gepresenteerd.
Lees verder