maandag 12 september 2022

‘Weer dubbelcijferige krimp e-commerce’

EMERCE
'Weer dubbelcijferige krimp e-commerce'
De omzetten in de e-commercesector laten een dalende lijn zien. In het tweede kwartaal geldt voor Nederland twaalf procent en in Duitsland een minus van 24 procent.
Lees verder

Belgische AI-specialist Trensition haalt 1,8 miljoen euro op
De Belgische start-up Trensition haalt 1,8 miljoen euro op voor zijn AI-gestuurde intelligentie, meldt onder meer DataNews.
Lees verder

Singles' Day wordt drieweekse actieperiode
Alibaba rekt Singles' Day op tot een actieperiode van drie weken waarbij pas op de laatste dag, 11 november, het shoppingfeest plaatsvindt.
Lees verder

Energierekening te lijf met een serious game
Gamification kan blijvend, duurzaam gedrag aanleren. Dat blijkt uit het promotie-onderzoek van Jan Dirk Fijnheer aan de Universiteit Utrecht. Huishoudens die zijn zelfontworpen Powersaver Game speelden, bespaarden tot 30 procent meer energie dan huishoudens die gebruikmaakten van een energiebesparings-app zonder spelelementen.
Lees verder

Infographic: de populairste websites sinds 1993
In 1993 waren er minder dan 200 websites beschikbaar op het wereldwijde web. Anno 2022 is dat cijfer gegroeid naar 2 miljard.
Lees verder

Hands-on: Ambilight
TP Vision, merkhouder van Philips, lijkt in Europa een flinke groei te realiseren met OLED televisies. Tijdens een persconferentie aan de vooravond van de grote elektronicabeurs IFA bleek dat dat succes grotendeels wordt bepaald door Ambilight. Opvallend, want Ambilight maakt een gemiddeld tv-scherm 200 euro duurder.
Lees verder

Emerce Fashion: Guts & Gusto gelooft heilig in fysieke retail
Er zijn aardig wat fysieke modezaken verdwenen, maar Guts & Gusto breidt alleen maar uit. Na Arnhem, Enschede, Groningen, Rotterdam, Utrecht en de Westfield Mall of the Netherlands volgt eind dit jaar een vestiging in Tilburg. Daar wordt een hoog nieuwbouwpand van 300 vierkante meter ingericht.
Lees verder

Dit is EDAY 2022!
Het programma van EDAY, op 6 oktober, is nagenoeg compleet. Het is de eerste fysieke EDAY in twee jaar en de locatie is onveranderd: de Kromhouthal in Amsterdam Noord, goed bereikbaar per pont, metro en benenwagen.
Lees verder

Listn publiceert podcastlijsten op luisterplatformen
De podcastcurator van FD Mediagroep, Listn genaamd, gaat podcastlijsten publiceren op Spotify, Apple en Google. Luisteraars krijgen wekelijks de redactionele tips in hun player afgeleverd.
Lees verder