Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is een raad van commissarissen?

De Zaak
Wat is een raad van commissarissen?

Voor een besloten of naamloze vennootschap, coƶperatie of vereniging gelden regels voor toezicht. Naast een bestuur kun een bedrijf of organisatie een raad van commissarissen (rvc) hebben. Maar wat doet een rvc precies? Wie zitten erin en wie staat aan het hoofd? In dit artikel geven we antwoord op de meest gestelde vragen over de raad van commissarissen.

The post Wat is een raad van commissarissen? appeared first on De Zaak.

Lees verder

Zakelijk verzekeren: de 8 belangrijkste verzekeringen voor ondernemers

Jezelf zakelijk verzekeren kost geld, maar kan een hoop financiƫle ellende voorkomen. Dat geldt voor zowel zzp'ers als ondernemers met werknemers in dienst. Welke verzekeringen bij jou passen? Dat hangt af van verschillende factoren. In welke branche ben je werkzaam? Hoe oud ben je? Wat is je persoonlijke situatie? In dit artikel bespreken we de 8 belangrijkste zakelijke verzekeringen.

The post Zakelijk verzekeren: de 8 belangrijkste verzekeringen voor ondernemers appeared first on De Zaak.

Lees verder

De ervaring van een sollicitant

We hebben te maken met een krappe arbeidsmarkt, waardoor de jacht op het vinden van goed personeel of het juiste talent, een grote uitdaging is. Een perfecte match vinden is lang niet altijd eenvoudig. In het onderstaande artikel vind je drie tips die je op weg kunnen helpen.

The post De ervaring van een sollicitant appeared first on De Zaak.

Lees verder

Inkomstenbelasting tarief 2022 – dit moet je weten als ondernemer

Heb je een inkomen en woon je in Nederland? Dan betaal je inkomstenbelasting. Voor 2022 zijn de tarieven aangepast in vergelijking met vorige jaren. Ook zijn de meeste coronamaatregelen ingetrokken. In dit artikel praten we jij bij over de stand van zaken en beantwoorden we veelgestelde ondernemersvragen over de aangifte inkomstenbelasting.

The post Inkomstenbelasting tarief 2022 – dit moet je weten als ondernemer appeared first on De Zaak.

Lees verder

Hoe gebruik je als ondernemer de werkkostenregeling 2022?

Van sportabonnementen tot kerstpakketten en een vergoeding voor thuiswerken. Met de werkkostenregeling (WKR) kunt je als werkgever bepalen wat je onbelast aan je werknemers vergoedt, geeft of beschikbaar stelt. Omdat WKR best ingewikkeld is en regelmatig verandert, praten we je in dit artikel bij over de regels die sinds 1 januari 2022 gelden. Ook geven we antwoord op veelgestelde vragen over de de werkkostenregeling.

The post Hoe gebruik je als ondernemer de werkkostenregeling 2022? appeared first on De Zaak.

Lees verder

Checklist energiebesparingsplicht – dit moet je regelen voor 2023

Bedrijven en instellingen zijn verplicht energiebesparende maatregelen te nemen die een terugverdientijd hebben van 5 jaar of minder. Geldt die energiebesparingsplicht ook voor jouw bedrijf? Zo ja: hoe voldoe je aan de verplichtingen? En wat zijn de gevolgen van het kabinetsbesluit om de subsidieregeling voor energieadvies voor het mkb tijdelijk stop te zetten? We zetten het op een rij en geven tips waarmee je direct aan de slag kunt.

The post Checklist energiebesparingsplicht – dit moet je regelen voor 2023 appeared first on De Zaak.

Lees verder