Doorgaan naar hoofdcontent

VS leggen Iran sancties op vanwege cyberaanvallen

VS leggen Iran sancties op vanwege cyberaanvallen
De Verenigde Staten hebben vrijdag sancties opgelegd aan het Iraanse ministerie van Inlichtingen en zijn minister. Volgens de Amerikanen zijn de Iraniërs betrokken geweest bij een cyberaanval die Albanië in juli trof en bij soortgelijke activiteiten tegen de VS en hun bondgenoten.
Lees verder

Opvolger Draghi wacht grote uitdagingen
De winnaar van de Italiaanse verkiezingen op 25 september krijgt te maken met een Italiaanse economie die na een zomer vol herstel nog warm aanvoelt. Maar de vooruitzichten zijn grauw, zo schrijft Bloomberg.
Lees verder

VN-baas: gruwelijke prijs betaald voor gebruik fossiele brandstof
Ontwikkelingslanden betalen een 'gruwelijke prijs' voor de afhankelijkheid van de wereld van fossiele brandstoffen. Dat zei de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Antonio Guterres bij een bezoek aan Pakistan. Dat land is zwaar getroffen door overstromingen na moessonregens die worden toegeschreven aan klimaatverandering.
Lees verder

NS en vakbonden weer om tafel over cao
Onderhandelaars van de Nationale Spoorwegen en de vakbonden FNV, CNV en VVMC hebben zaterdag de onderhandelingen hervat om tot een cao-akkoord te komen. De locatie van de gesprekken is niet bekendgemaakt. De verwachting is dat er lang zal worden gepraat. Niet uitgesloten is dat er ook op zondag nog verder wordt onderhandeld.
Lees verder

China wil drie extra maanmissies uitvoeren
China wil in de komende tien jaar drie onbemande maanmissies uitvoeren, om zo de hernieuwde ruimtewedloop met de Verenigde Staten aan te gaan.
Lees verder

Gouverneur New York roept noodtoestand uit om polio-uitbraak
Naar aanleiding van een polio-uitbraak in de Amerikaanse staat New York heeft gouverneur Kathy Hochul de noodtoestand uitgeroepen. Op die manier zijn er meer middelen en manschappen beschikbaar om bijvoorbeeld te vaccineren.
Lees verder

Hongkongers krijgen celstraffen voor opruiing met kinderboeken
Vijf Hongkongers zijn tot negentien maanden celstraf veroordeeld voor een reeks kinderboeken waarin prodemocratische activisten zijn afgebeeld als schapen die hun dorp beschermen tegen wolven. Een rechtbank acht het vijftal schuldig aan opruiing.
Lees verder

Zuid-Korea wil met Noord-Korea om de tafel om familiereünies
Zuid-Korea heeft een vergadering met Noord-Korea voorgesteld om te discussiëren over het lot van duizenden families die door de Koreaanse oorlog uit elkaar zijn gerukt.
Lees verder

Scholz: Duitsland voorbereid op stopzetting Russische gaslevering
Mocht Rusland de gaskraan naar Europa volledig dicht laten, dan zijn Duitsland en Europa daarop voorbereid. Dat zei de Duitse bondskanselier Olaf Scholz in een verklaring. Het land heeft zich voorbereid 'op een grootschalige stopzetting van de gasleveringen door Rusland vanwege de oorlog tegen Oekraïne', aldus Scholz.
Lees verder

Liveblog | Kerncentrale Zaporizja volledig stilgelegd, rappe opmars Oekraïners
11 september 2022 markeert maar liefst 200 dagen oorlog in Oekraïne, en laatstgenoemde is de afgelopen dagen rap bezig met een opmars. Oekraïense troepen avanceren steeds verder en heroveren plaats na plaats op de Russen. Is de 'endgame' begonnen? Mis niets in ons liveblog.
Lees verder

Vakbonden bereiken cao-resultaat met NS, acties opgeschort
Vakbonden FNV, CNV, VVMC en VHS en de NS hebben zondagochtend vroeg een cao-resultaat bereikt. De vakbond legt dat voor aan de leden en tot die tijd zijn de aangekondigde acties van de baan, meldt FNV Spoor. NS bevestigt dat.
Lees verder

Premier Antigua en Barbuda: er komt een referendum over republiek
Het Antilliaanse land Antigua en Barbuda houdt binnen drie jaar een referendum over de vraag of het een republiek moet worden. De premier Gaston Browne heeft dat aangekondigd na het overlijden van koningin Elizabeth, die ook vorstin over de eilandengroep was.
Lees verder