Doorgaan naar hoofdcontent

Voor het eerst meer vrouwelijke commissarissen benoemd

Voor het eerst meer vrouwelijke commissarissen benoemd
Nederlandse beursgenoteerde bedrijven hebben voor het eerst meer vrouwen dan mannen benoemd tot commissaris. Er werden dit jaar 85 nieuwe commissarissen benoemd en hiervan waren er 47, ofwel 55 procent, vrouw. Dat blijkt uit de Female Board Index 2022 die Mijntje Lückerath, hoogleraar corporate governance aan de Universiteit van Tilburg, voor de zestiende keer heeft opgesteld.
Lees verder

Eigenaren zonnepanelen hebben topmaand achter de rug
Niet eerder hebben eigenaren van zonnepanelen zo'n goede maand als afgelopen augustus meegemaakt. De elektriciteitsproductie van zonnepanelen in Nederland schoot naar recordhoogte dankzij het enorme aantal zonuren. Ruim een kwart van alle elektriciteit werd in augustus opgewekt door zonnepanelen.
Lees verder

Rutte: stijgende energieprijzen enorm effect op gezinnen
Minister-president Mark Rutte waarschuwt voor het 'enorme effect' van de hoge energieprijzen voor gezinnen. 'Op de oude voet doorgaan zal voor heel veel mensen niet mogelijk zijn.' Ook benadrukt hij dat het kabinet niet iedereen door de prijzencrisis kan slepen.
Lees verder

PvdA en GroenLinks krabbelen terug: toch geen Eerste Kamer-fractie
Er komt geen gezamenlijke lijst van PvdA en GroenLinks bij de verkiezingen voor de Eerste Kamer. Beide linkse oppositiepartijen kondigden dit jaar aan na de verkiezingen een fractie in de senaat te gaan vormen. PvdA-leden lieten weten daarnaast ook graag een gezamenlijke lijst te willen.
Lees verder

Woningmarkt koelt af: 'Vaker onder vraagprijs geboden'
De woningmarkt toont steeds meer tekenen van afkoeling. Voor het eerst sinds midden 2020 wordt er meer onder de vraagprijs geboden, dan erboven. Dat constateert Makelaarsland, een van de grootste makelaarskantoren van Nederland. Het percentage biedingen onder de vraagprijs is in twee maanden zelfs verdubbeld. Het makelaarskantoor spreekt van 'het volgende signaal van de veranderende woningmarkt'.
Lees verder

Europese beurzen veren op na Amerikaans nieuws
De Europese beurzen zijn vrijdag met stevige winsten de handel uitgegaan. Vooral na de publicatie van het banenrapport in de Verenigde Staten was het feest op de beurzen. Nagenoeg alle AEX-fondsen op Beursplein 5 sloten hoger. Telecomconcern KPN eindigde vlak. De AEX-index zelf sloot met een winst van 1,7 procent op 678,57 punten, waarmee herstel werd getoond van de flinke verliesbeurt een dag eerder.
Lees verder

ING zet tientallen miljoen extra opzij om renteschandaal
ING zet nog eens 75 miljoen euro opzij om klanten te compenseren voor te veel betaalde rentes. Daarmee geeft de bank gehoor aan de eerdere uitspraak van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid). Eerder had de bank al 180 miljoen euro opzijgezet.
Lees verder

Nord Stream 1 blijft dicht
De belangrijke gaspijpleiding Nord Stream 1 blijft dicht vanwege een mankement. Tijdens onderhoudswerkzaamheden zijn olielekkages gevonden, waardoor het noodzakelijk is om de pijpleiding, die vooral Duitsland van gas voorziet, dicht te houden, zo stelt gasleverancier Gazprom.
Lees verder

NASA en ESA maken zich op voor nieuwe lanceerpoging Artemis
Ruimtevaartorganisatie NASA doet morgen een nieuwe poging om de raket Artemis naar de maan te lanceren. Maandag werd de lancering nog uitgesteld door technische problemen, zaterdagavond om 20:17 uur (Nederlandse tijd) is er een nieuwe mogelijkheid. De lancering vindt plaats vanaf het Kennedy Space Center in Florida.
Lees verder

Elektrische koerswijziging op komst bij VW
Met de nieuwe ceo Oliver Blume staat Volkswagen voor de uitdaging om de geplaagde Duitse autogigant van binnenuit opnieuw op te bouwen. Volgens Duitsland-correspondent Derk Marseille is het aannemelijk dat de volledig elektrische koers een ander gezicht gaat krijgen.
Lees verder

VN: onderdrukking Noord-Korea toegenomen door coronamaatregelen
Mensenrechtenschendingen in Noord-Korea zijn verder toegenomen door de strenge coronamaatregelen die het land heeft ingevoerd, zegt VN-chef António Guterres in een rapport. Guterres waarschuwt dat de zaak kan worden verwezen naar het Internationaal Strafhof (ICC).
Lees verder

Zandvoort en NS maken zich weer op voor tienduizenden bezoekers
Zandvoort en de NS maken zich weer op voor een nieuwe dag Formule 1. Opnieuw zullen er vele duizenden mensen naar de badplaats komen waar om 15.00 uur de kwalificatie start voor de Grote Prijs van Nederland van zondag in de Formule 1. Vorig jaar veroverde Max Verstappen voor eigen publiek poleposition en een dag later won hij de race.
Lees verder