Doorgaan naar hoofdcontent

Stablecoin Luna gaat als een malle

EMERCE
Stablecoin Luna gaat als een malle
De stablecoin die mede verantwoordelijk was voor de recente cryptocrash Luna krabbelt weer overeind. De prijs van de Luna Classic klom in een week tijd met honderden procenten omhoog. Ook de belangstelling voor Luna 2.0 neemt ineens weer toe.
Lees verder

Blockchain ingezet voor regulering emballagestromen in de bouw
De blockchain gaat een grote rol spelen in de bouw- en installatiesector. Dat verwachten Draka, Technische Unie en RTI Blockchain op basis van een succesvol verlopen proef. Hierin werd de technologie toegepast om (retour)zendingen van kabelhaspels te reguleren.
Lees verder

YouTube lanceert videospeler voor het onderwijs
YouTube heeft een videospeler voor het onderwijs ontwikkeld die geen advertenties of aanbevelingen zal tonen.
Lees verder

Nieuw techfonds Zweeds EQT: 2,4 miljard euro
De Zweedse investeerder EQT opent een nieuw investeringsfonds voor techbedrijven. Daarvoor haalde het 2,2 miljard euro op en nog eens toezeggingen voor tweehonderd miljoen extra.
Lees verder

Veel nieuwe functies ontbreken in eerste versie iOS 16
Apple brengt vanavond iOS 16 uit voor de iPhone, maar veel functies zullen pas later worden gelanceerd. Zo zal nog even moeten worden gewacht op een nieuw programmma Freeform waarmee meerdere mensen tegelijk kunnen tekenen en schrijven. Deze komt ook beschikbaar voor iPads en MacBooks.
Lees verder

Gorillas' geldhonger nog niet gestild
Flitsbezorger Gorillas is nog steeds op zoek naar geld om zijn operaties te financieren, maar fietst daarbij tegen de wind in. Mogelijk niet als enige in de sector.
Lees verder

Bright Digital opent kantoor in Amsterdam
Bright Digital uit Apeldoorn opent een gloednieuw kantoor in Amsterdam. Het kantoor op de Veluwe raakt steeds drukker bezet en de Randstad lonkt.
Lees verder

Openbaarmaking overeenkomst datacenter Meta kan leiden tot schadeclaims
De provincie Flevoland wil de overeenkomst die ze heeft afgesloten over het afgeblazen datacenter van Meta in Zeewolde niet vrijgeven uit angst voor schadeclaims. Dat meldt Omroep Flevoland.
Lees verder

Zeven miljoen Nederlanders gebruiken regionale nieuwsapps
Meer dan de helft van de Nederlanders gebruikt naast een landelijke nieuwsapp ook een regionale. Vooral buiten de Randstad doet deze categorie apps het erg goed.
Lees verder