vrijdag 16 september 2022

'Ongehoord Nederland bereikt met racisme-item grens'

'Ongehoord Nederland bereikt met racisme-item grens'
Ongehoord Nederland heeft met een racisme-item dat in de uitzending van donderdag werd vertoond 'de grens van de redactionele vrijheid bereikt'. Dat zegt NPO-voorzitter Frederieke Leeflang.
Lees verder

Ondanks investeringen loopt personeelstekort bij Defensie verder op
Eerder dit jaar kondigde het kabinet aan structureel vijf miljard euro uit te trekken voor Defensie. Maar net als veel andere sectoren heeft de krijgsmacht moeite met het werven van personeel. Momenteel staan er bijna negenduizend vacatures open. Staatssecretaris Christophe van der Maat van Defensie zei gisteren in de Tweede Kamer dat alle alarmbellen nu afgaan.
Lees verder

FNV: historische acties op komst bij ABN Amro
Bij ABN Amro dreigen werknemers voor het eerst in bijna 35 jaar actie te gaan voeren, zo meldt het FNV. De 17.500 bankmedewerkers die onder de cao vallen willen daarmee hun werkgever onder druk zetten, om na jaren van minimale of helemaal geen verhogingen nu de lonen fors te verhogen om de torenhoge inflatie te compenseren.
Lees verder

Liveblog | 'Van Lienden speelde partijen tegen elkaar uit in mondkapjesdeal'
Het langverwachte onderzoek naar de mondkapjesdeal tussen de overheid en het bedrijf van Sywert van Lienden is openbaar gemaakt. Volg hier het laatste nieuws en de meest relevante reacties.
Lees verder

Kabinet wil door met prijsplafond voor gas en stroom
Waar het kabinet eerder nog geen concrete toezegging deed, lijkt het nu evident dat het prijsplafond voor stroom en gas er wel degelijk gaat komen. Die principeafspraak is vanochtend gemaakt in een overleg met energiemaatschappijen, melden bronnen aan de politieke redactie van RTL Nieuws. Komend weekend moet blijken of het mogelijk is zo'n prijsplafond daadwerkelijk in te voeren, en op welke termijn.
Lees verder

Rosneft officieel onder toezicht Duitse staat
Duitsland grijpt in bij de Russische oliemaatschappij Rosneft. De activiteiten staan nu officieel onder toezicht van de Duitse staat. Daarbij gaat het met name om de raffinaderijen, waar veel ruwe olie wordt verwerkt tot brandstof en andere producten.
Lees verder

'Ministerie VWS drukte Sywert-deal er door'
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft de mondkapjesdeal er doorheen geforceerd, zo blijkt uit het Deloitte-rapport inzake de zaak-Van Lienden. 'De inkooporganisatie wilde eigenlijk niet met het bedrijf van Van Lienden in zee gaan', zo stelt politiek verslaggever Leendert Beekman.
Lees verder

CPB-ramingen miljoenennota uitgelekt: 'verwachte armoede daalt'
De koopkracht neemt in alle waarschijnlijkheid toe in 2023, dat blijkt uit ramingen van het Centraal Planbureau die in handen zijn van de NOS. Onlangs berekende het CPB nog een koopkrachtstijging van 0,6 procent ten opzichte van 2022, maar na de maatregelen zou het percentage uit moeten komen op 3,9 procent.
Lees verder

Compagnon Sywert: 'rapport bevestigt ons verhaal'
In reactie op het mondkapjesdealrapport van Deloitte stelt Sywert van Liendens compagnon Camille van Gestel dat het rapport 'het verhaal dat wij altijd hebben verteld bevestigt.' De in opspraak geraakte zakenman stelt dat de overheid 'altijd wist met wie ze zaken deed'.
Lees verder

Drugs in het verkeer: 'Het loopt de spuigaten uit'
Het gebruik van drugs in het verkeer neemt alsmaar toe. 'Het loopt de spuigaten uit', zegt Marijke Eskes, teamchef Infrastructuur in Midden-Nederland bij de politie, op BNR.
Lees verder

'Prijsplafond is een onontkoombare maatregel'
De vraag- en aanbodmarkt reguleren door middel van prijsplafonds kan nooit echt op steun rekenen van economen alom, maar het lijkt er nu toch van te komen. Zowel op nationaal als Europees gebied. Econoom Arnoud Boot zegt dat het een onontkoombare beslissing is.
Lees verder

Jumbo-topman Van Eerd langer vast als verdachte in witwaszaak
Jumbo-topman Frits van Eerd blijft nog drie dagen langer vastzitten. Het OM meldt dat zijn inverzekeringstelling vanmiddag door de rechter-commissaris in Assen getoetst is, en door de officier van justitie met maximaal drie dagen is verlengd. Van Eerd is verdachte in een grootschalige witwaszaak.
Lees verder