donderdag 22 september 2022

New York sleept de Trumps voor de rechter

New York sleept de Trumps voor de rechter
De staat New York sleept Donald Trump en drie van zijn kinderen voor de civiele rechter wegens belastingfraude. Procureur-generaal Letitia James van de staat New York kondigde gisteren verschillende civiele rechtszaken aan tegen Donald Trump, Eric Trump, Donald Trump Jr. en Ivanka Trump. Aan de dagvaarding ging drie jaar onderzoek naar het familiebedrijf de Trump Organization vooraf.
Lees verder

Amerikanen en Russen werken in de ruimte wél samen
Vanwege de oorlog in Oekraïne zijn de verhoudingen tussen Russen en Amerikanen op aarde zeer gespannen, in de ruimte zijn ze echter behoorlijk ontspannen. Een Amerikaanse astronaut vertrok gisteren met twee Russische kosmonauten naar het International Space Station (ISS). 'Normaal is dit helemaal niet bijzonder, maar nu natuurlijk wel,' vertelt ruimtedeskundige Rob van den Berg.
Lees verder

PostNL komt met speciale cryptozegel
PostNL heeft een nieuwe zegel ontwikkeld voor verzamelaars. Het is niet zomaar een zegel. Het is een 'cryptostamp'. Dit houdt in dat je naast een gewone postzegel een NFT ontvangt. De NFT-markt is alleen een stuk minder populair dan een paar maanden geleden.
Lees verder

Kamer wil duidelijkheid over prijsplafond energie
De Tweede Kamer wil duidelijkheid van het kabinet over het prijsplafond voor de energiekosten. In een brief aan de Kamer schrijft het kabinet dat er een plafond komt, maar verdere uitwerking daarvan ontbreekt. 'Er zijn kaders, maar die staan niet vast. En daar is de Kamer niet blij mee', zegt politiek verslaggever Leendert Beekman.
Lees verder

Forse verliezen huishoudens op aandelenbeleggingen
Nederlandse huishoudens hebben in het tweede kwartaal opnieuw flinke verliezen geleden op aandelenbeleggingen vanwege de gedaalde beurskoersen. Volgens cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB) ging daardoor 6,7 miljard euro aan belegd vermogen verloren. In het eerste kwartaal van dit jaar ging het om een verlies van 2,9 miljard euro, aldus DNB.
Lees verder

Hoekstra: 'Poetin is dictator onder druk'
De Russische president Poetin is 'een dictator onder druk voor wie de oorlog volstrekt anders is gelopen dan hij had verwacht'. Dit zegt minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra in BNR's De Wereld. Hoekstra spreekt van 'een verdere escalatie' en houdt rekening met alle mogelijke scenario's, 'ook met de meer onwaarschijnlijke en tegelijkertijd de meest verschrikkelijke'.
Lees verder

'Het is onvermijdelijk dat horecabedrijven met bosjes gaan omvallen'
In de deze week gepresenteerde plannen van het kabinet wordt nog geen zicht geboden op steun voor de horeca. Volgens deze sector is steun echter hard nodig, omdat de schade van de coronacrisis nog niet is verwerkt. Frans van Rooij, directeur van Vereniging Professionele Frituurders en woordvoerder van de Horeca Alliantie, vreest dat veel bedrijven in de kou komen te staan.
Lees verder

Fed-baas Powell: 'Inflatie koste wat kost bestrijden'
Het was een feestje in huize Mujagic gisteravond, toen de Fed opnieuw een renteverhoging van 0,75 procent aankondigde. 'Ik heb er uitzonderlijk van genoten', zegt econoom Edin Mujagic over de uitleg die Fed-baas Jerome Powell over de verhoging gaf. 'De rust die die man met zich meebrengt, ook als het een negatieve boodschap is, was echt genieten.'
Lees verder

Directeur KRO-NCRV wil Ongehoord Nederland uit het bestel
Directeur Peter Kuipers van KRO-NCRV wil dat Ongehoord Nederland per direct uit het omroepbestel wordt gezet. Een woordvoerder van KRO-NCRV bevestigt berichtgeving van de NRC hierover.
Lees verder

Britten verhogen rente opnieuw met 0,5 procentpunt
De Bank of England (BoE) heeft het belangrijkste rentetarief in het Verenigd Koninkrijk opnieuw met 0,5 procentpunt verhoogd. Een herhaling van vorige maand toen de Britse centrale bank de rente al met eenzelfde cijfer ophoogde. De Britten proberen zo de hoge inflatie te bestrijden, die nog steeds op het hoogste niveau in veertig jaar ligt.
Lees verder

Hoeveelheid gas in opslag blijft een zorg
De gasopslag is voor deze winter voldoende gevuld. Maar zijn we zonder Groningen ook zeker van volgende winter? 'Als we alles leegtrekken komen we komende zomer weer in dezelfde situatie', waarschuwt algemeen directeur Bart Jan Hoevers van Gasunie Transport Services in BNR Zakendoen.
Lees verder

'Het duurt nog weken voordat er een plan voor mkb ligt'
Het ministerie van Economische Zaken werkt aan een gericht en uitvoerbaar plan voor het mkb om de torenhoge energiekosten het hoofd te kunnen bieden. Maar het kan nog zeker weken duren voordat er daadwerkelijk een plan ligt, zegt politiek verslaggever Leendert Beekman.
Lees verder