vrijdag 9 september 2022

NBA in zee met Sorare voor NFT-verzamelplaatjes

EMERCE
NBA in zee met Sorare voor NFT-verzamelplaatjes
Sorare slaat weer een grote vis aan de haak. De Amerikaanse basketbalcompetitie NBA zet de technologie van de Fransen voor een nieuwe lijn digitale verzamelplaatjes.
Lees verder

Prijzen internationaal containervervoer: -50%
De vrachttarieven voor internationaal zeevervoer liggen in september 2022 op de helft van de prijzen een jaar geleden.
Lees verder

Apple investeert 450 miljoen dollar in satellietcommunicatie
Voor de satellietcommunicatie die Apple deze week introduceerde in zijn nieuwste iPhones heeft het bedrijf niet minder dan 450 miljoen dollar uitgetrokken. Het Amerikaanse GlobalStar krijgt het grootste deel van de financiering, zo weet Reuters.
Lees verder

Moeder TikTok ziet geen brood meer in e-commerce app
ByteDance, de Chinese eigenaar van TikTok, stopt met zijn e-commerce-app slechts negen maanden na de lancering. Het bedrijf stoot allerlei activiteiten af te midden van de vertragende economie en aangescherpte regelgeving in eigen land.
Lees verder

30 jaar geleden: de geboorte van de hypermedia browser
Het World Wide Web kreeg pas echt vleugels met de ontwikkeling van de Mosaic browser in januari 1993, mede dankzij de populariteit van het kort daarvoor geïntroduceerde Windows 3.1. Maar dertig jaar geleden kreeg het World Wide Web al zijn huidige contouren dankzij de komst van de Viola Web Browser. Die de pech had dat hij alleen op UNIX draaide.
Lees verder

Elk vierde pakket in Duitsland gaat retour
Vorig jaar bestelden Duitse consumenten voor 99 miljard euro aan artikelen online, maar elk vierde pakket gaat terug, zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Bamberg.
Lees verder

Bart Donné wordt CEO Computerland
Bart Donné verlaat Westpole en wordt CEO bij het Belgische Computerland, dat IT diensten levert aan middelgrote bedrijven.
Lees verder

Gorillas gaat assortiment Jumbo huismerkproducten uitbreiden
Flitsbezorger Gorillas gaat meer Jumbo huismerkproducten in het assortiment opnemen. Alle Jumbo huismerkproducten zullen worden aangeboden tegen dezelfde prijs als in de supermarkt wordt betaald.
Lees verder

Inflatie drukt verkopen ASOS
De Britse online kledingwinkel ASOS kneedt de zielen op de financiële markt alvast en waarschuwt voor tegenvallende resultaten.
Lees verder