maandag 19 september 2022

'Inflatie vereist vastberadenheid ECB'

'Inflatie vereist vastberadenheid ECB'
De Europese Centrale Bank moet resoluut reageren op inflatiecijfers die later dit jaar in de dubbele cijfers uit kunnen komen. Dat zei Joachim Nagel, president van de Duitse Bundesbank zondag.
Lees verder

Jumbo-ceo Van Eerd weer vrij
Jumbo-topman Frits van Eerd is na verhoor vrijgelaten. Hij werd eerder deze week opgepakt in een groot witwasonderzoek. De 58-jarige hoofdverdachte uit de gemeente Aa en Hunze zit nog wel vast, meldt het Openbaar Ministerie zondag.
Lees verder

Jetten: Ook langdurig contract bij energiebedrijf
Energiebedrijven moeten ook langdurige energiecontracten gaan aanbieden, naast flexibele contracten. Dat kondigde minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) zondag aan tijdens de Abel Herzberg-lezing. Daarmee wil hij klanten meer zekerheid geven over hun maandbedrag.
Lees verder

Renteoverleggen domineren beursweek
De beurshandel zal komende week grotendeels worden bepaald door de beleidsvergadering van de Federal Reserve. De Amerikaanse centrale bank gaat de rente verder verhogen om de inflatie te beteugelen, maar de vraag is hoe groot die rentestap zal worden. Ook in andere landen staan rentevergaderingen op de agenda.
Lees verder

KLM schrapt morgen ruimt 40 vluchten
Vanwege de drukte en personeelskrapte op Schiphol heeft KLM voor maandag 42 vluchten uit de dienstregeling gehaald. Dit weekend heeft de luchtvaartmaatschappij ook al tientallen vluchten geschrapt.
Lees verder

Liveblog | Zelenski: nu herovering Marioepol, Melitopol en Cherson
Het is dag 207 van de oorlog in Oekraïne. In dit liveblog vind je alle laatste updates over het voortdurende conflict en alle gevolgen ervan.
Lees verder

China waarschuwt voor apenpokken: raak geen buitenlanders aan
Een Chinese topepidemioloog heeft mensen geadviseerd om 'geen buitenlanders aan te raken' vanwege het apenpokkenvirus dat rondwaart. Vrijdag werd in China de eerste besmetting met het virus gemeld dat de afgelopen maanden in Europa en de Verenigde Staten vooral werd geconstateerd bij mannen die seks hebben met mannen.
Lees verder

Kabinet en coalitie praten vandaag verder over energierekening
Het kabinet en de fractievoorzitters van coalitiepartijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie praten maandag verder hoe de stijgende energiekosten in toom te kunnen houden. Zondag waren daar al gesprekken over, die leidden niet tot een akkoord. Volgens ingewijden werd er in ieder geval gesproken over een prijsplafond.
Lees verder

Eerste mensen krijgen herhaalvaccinaties Covid
Nu de herfst is begonnen begint een nieuwe vaccinatiecampagne tegen het coronavirus. De eerste herhaalprikken worden maandag gezet. Mensen die een groot risico lopen om ernstig ziek te worden als ze corona oplopen, mogen eerst. Denk hierbij aan ouderen, bewoners van een zorginstelling en mensen met het syndroom van Down. Ook mensen die in de zorg werken zijn als eersten aan de beurt, om te voorkomen dat de zorg stokt bij een nieuwe golf.
Lees verder

Biden: Amerikaanse militairen beschermen Taiwan bij Chinese invasie
Als China ooit besluit om Taiwan binnen te vallen, dan garanderen Amerikaanse troepen de veiligheid van de eilandstaat. De Amerikaanse president Joe Biden heeft dat zondag duidelijk gemaakt in een interview met CBS 60 Minutes. Op de vraag of Amerikaanse troepen Taiwan zullen beschermen, zei Biden: 'Ja, er was in feite al sprake van een ongekende aanval.' Het Witte Huis liet na afloop van het interview echter weten dat dit niet het officiële Amerikaanse beleid is.
Lees verder

CBS: toerismesector herstelde in 2021 licht van coronacrisis
De Nederlandse toerismesector liet vorig jaar een licht herstel van de coronacrisis zien. De mate waarin de branche dat jaar bijdroeg aan de Nederlandse economie steeg ten opzichte van een jaar eerder. Vorig jaar was die sector daarmee goed voor 2,5 procent van de economie. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Lees verder

ABN Amro: stel energiesteunmaatregelen uit
De maandelijkse energierekening is nog maar beperkt opgelopen, blijkt volgens het AD uit onderzoek van ABN AMRO. De helft van de gezinnen kreeg dit jaar zelfs geld terug op de jaarafrekening. 'Zet alles klaar om het uit te voeren, maar wacht tot het nodig is. Anders loopt de inflatie nóg verder op.'
Lees verder