Doorgaan naar hoofdcontent

‘Het recht is niet klaar voor digitale discriminatie’

EMERCE
'Het recht is niet klaar voor digitale discriminatie'
Computers en andere slimme systemen maken steeds vaker geautomatiseerde beslissingen over mensen. Deze 'digitale differentiatie' wordt ingezet door webwinkels, de overheid en tal van andere partijen. Daarbij ontstaat het risico op nieuwe vormen van discriminatie, waarbij bevolkingsgroepen benadeeld worden. Dat stelt Frederik Zuiderveen Borgesius, hoogleraar ICT en recht aan de Radboud Universiteit, op 28 september in zijn oratie.
Lees verder

Shopify verkopers krijgen via app toegang tot Marktplaats
Marktplaats en Shopify lanceren gezamenlijk de Marktplaats Pro-app. De app ontsluit een extra verkoopkanaal dat Shopify-verkopers toegang geeft tot een van de grootste handelsplatformen van Nederland.
Lees verder

'Lanceringsevenement Apple rond iPads en MacBooks afgelast'
Er lijkt geen online presentatie te komen van Apple rond zijn nieuwe iPads en MacBooks in oktober. De doorgaans goed ingelichte Mark Gurman beweert dat het lanceringsevenement van de agenda is gehaald.
Lees verder

Bijna 3000 huishoudens in Duivendrecht voorzien van glasvezel door T-Mobile en Open Dutch Fiber
In Duivendrecht (bij Amsterdam) krijgen bijna 3000 huishoudens toegang tot glasvezel van T-Mobile Nederland en Open Dutch Fiber. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens vanaf december 2022 gebruikmaken van internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps).
Lees verder

'Bouw distributiecentra en woningen bij elkaar'
Elisabeth Post, voorzitter van Transport en Logistiek Nederland (TLN), stelt voor om distributiecentra en woningen bij elkaar te bouwen, of zelfs bovenop elkaar.
Lees verder

Oezbekistan laat alternatief Russisch betalingssysteem Mir vallen
Het Russische alternatieve betalingssysteem Mir komt steeds meer in de verdrukking. Ook Oezbekistan laat het systeem nu keihard vallen.
Lees verder

Mozilla (Firefox) klaagt weer over concurrenten
Apple, Google en Microsoft dringen gebruikers hun eigen browser op en bieden mensen geen echt vrije keuze. Dat stelt Mozilla, de organisator achter Firefox, in een nieuw rapport.
Lees verder

Landelijk Meldpunt Internetoplichting waarschuwt voor webwinkel willemsenwitgoed.nl
Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting van de Politie heeft meldingen ontvangen over de webwinkel: willemsenwitgoed.nl. Uit controle van de website is gebleken dat het om oplichting gaat.
Lees verder

Online shoppen groeit 9 procent tot 16 miljard
De Nederlandse consument gaf in de eerste zes maanden van 2022 voor 16,1 miljard euro uit aan producten en diensten bij webwinkels. Dat is 9 procent meer dan vorig jaar.
Lees verder