maandag 12 september 2022

Herhaalprik moet beschermen tegen nieuwe coronagolf

Herhaalprik moet beschermen tegen nieuwe coronagolf
Vanaf deze week vallen de eerste uitnodigingen voor de corona herhaalprik op de mat. Hoe meer mensen die prik halen hoe beter we zijn beschermd tegen een mogelijke nieuwe opleving van het virus dit najaar, is het idee. De vraag is hoeveel mensen die prik gaan halen.
Lees verder

Kritiek GroenLinks op Jetten: 'Nu al worst-case scenario'
Tweede Kamerlid voor GroenLinks Suzanne Kröger vindt de plannen van minister Jetten voor Klimaat en Energie niet goed genoeg. In de plannen staat dat niet-beschermde bedrijven in het slechtste scenario van het gas worden afgeschakeld om het gastekort te ondervangen, maar volgens haar zijn we allang in een worst-case scenario beland. 'We zijn ingehaald door de realiteit met prijzen die alle kanten opschieten.'
Lees verder

Arcadis breidt uit in Duitsland, beurs reageert positief
Ingenieurs- en adviesbureau Arcadis heeft zijn positie in Duitsland uitgebreid. Het bedrijf neemt de aandelen over van Giftge Consult, een advieskantoor dat actief is op het gebied van energietransitie. Arcadis ziet dit als een belangrijke groeimarkt voor zijn ingenieurs- en adviesdiensten.
Lees verder

EU maakt weer knieval voor Britten
De EU heeft het Verenigd Koninkrijk het aanbod gedaan om de controles op goederen die de Ierse Zee oversteken naar Noord-Ierland te beperken tot 'een paar vrachtwagens per dag'. Dit meldt de Britse krant The Guardian. Het aanbod is een poging van Brussel om het Verenigd Koninkrijk terug aan de onderhandelingstafel te krijgen in het Brexit-geschil.
Lees verder

Gebruik antidepressiva door jonge vrouwen stijgt fors
De negatieve psychische gevolgen van de coronapandemie lijken, zeker onder jongeren, lang aan te houden. Uit onderzoek van instituut Nivel blijkt dat sinds het begin van de coronapandemie het aantal jongeren tussen de 15 en 24 jaar dat antidepressiva krijgt voorgeschreven, aanzienlijk is gestegen.
Lees verder

Russische steden eisen aftreden Poetin
Gemeentelijke afgevaardigden van zeventien districten van Moskou en Sint-Petersburg hebben een openbare verklaring ondertekend waarin ze eisen dat de Russische president Vladimir Poetin aftreedt. Dat meldt The Insider, een vanuit Letland opererende Russische onderzoekspublicatie die sinds juli verboden is in Rusland.
Lees verder

Schiphol wil dat vliegmaatschappijen vluchten annuleren
Schiphol heeft luchtvaartmaatschappijen gevraagd vluchten te annuleren in verband met de drukte op het vliegveld. Het gaat om vluchten die vandaag vertrekken tussen 16.00 uur en 23.00 uur vanuit vertrekhal 3. Door een tekort aan beveiligingspersoneel neemt het aantal wachtende reizigers in met name die vertrekhal toe.
Lees verder

Herverzekeraars voorzien 10 procent premiestijging
De hoge inflatie, klimaatverandering en wereldwijde geopolitieke spanningen zullen leiden tot hogere premies bij grote herverzekeraars. Door die wereldwijde ontwikkelingen is de vraag naar het afdekken van risico's flink toegenomen, aldus de herverzekeraars tijdens een jaarlijks congres in Monte Carlo.
Lees verder

Ziekenhuizen zien weer meer coronapatiënten
Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is vandaag met 60 toegenomen. De ziekenhuizen behandelen nu 477 patiënten met het coronavirus, zo valt op te maken uit de cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).
Lees verder

'Nieuwbouw in gevaar door dure grond'
Woningcorporaties lopen bij het bouwen van nieuwe sociale huurwoningen steeds meer aan tegen de hoge prijs en lage beschikbaarheid van bouwgrond. Via marktpartijen is grond te duur en tegelijkertijd stellen gemeenten te weinig grond beschikbaar, meldt corporatiekoepel Aedes op basis van een enquête. Twee derde van de tachtig ondervraagde woningcorporaties heeft te weinig grond voor hun nieuwbouwplannen.
Lees verder

Charles spreekt voor het eerst Brits parlement toe
Het overlijden van de Britse koningin Elizabeth II is inmiddels vier dagen geleden. Ondanks de nationale rouw gaat het leven in het Verenigd Koninkrijk gewoon door. 'Er wordt zelfs gefeest', zegt correspondent Lia van Bekhoven. Koning Charles III is ondertussen begonnen aan zijn eerste volledige week als staatshoofd.
Lees verder

Leerlingen wachten nog op schoolboeken door personeelstekorten
Het nieuwe schooljaar is al een tijdje bezig, maar leerlingen hebben nog niet alle schoolboeken ontvangen. Sommige boeken krijgen ze misschien pas eind oktober, rond de herfstvakantie. De vertraging komt doordat uitgeverijen kampen met 'problemen op de arbeidsmarkt en in de logistieke keten'. Schoolboekendistributeur Iddink Group meldt dat vandaag na een bericht in het Onderwijsblad van de Algemene Onderwijsbond (AOb).
Lees verder