Doorgaan naar hoofdcontent

FNV: verhoging minimumloon stap in goede richting, maar te weinig

FNV: verhoging minimumloon stap in goede richting, maar te weinig
De verhoging van het minimumloon met een tiende per 1 januari is een stap in de goede richting, maar nog altijd onvoldoende. Dat vindt FNV, de grootste vakbond van Nederland, van de al uitgelekte begrotingsplannen van het kabinet voor volgend jaar. Volgens voorzitter Tuur Elzinga komt het pakket aan maatregelen ook te laat voor velen om schulden te voorkomen. Hij roept daarom werkgevers op om snel de lonen te verhogen.
Lees verder

Remkes na stikstofoverleg: 'Deadline stikstofreductie 2030 niet ter discussie'
Volgens stikstofbemiddelaar Johan Remkes staat het niet ter discussie dat in 2030 stikstofuitstoot gereduceerd moet worden. Dat is volgens Remkes het oordeel van het kabinet na een gesprek met boerenorganisaties
Lees verder

Enorme ontslagronde bij moederbedrijf Snapchat
Snap, het moederbedrijf van social platform Snapchat, voert een enorme reorganisatie door. Zo neemt het afscheid van twintig procent van het personeelsbestand en gaat het concern ook flink snijden in investeringen. Het bedrijf achter de populaire app ziet zich genoodzaakt in te grijpen vanwege een vermindering van de advertentie-inkomsten, zo staat in een interne bericht van topman Evan Spiegel.
Lees verder

Uitgelekt: minimumloon gaat met 10 procent omhoog
Het kabinet trekt bijna 16 miljard uit voor het verbeteren van de koopkracht. Het zou gaan om een lastenverlichting voor burgers om de pijn van de torenhoge prijzen enigszins te verzachten, zeggen Haagse ingewijden tegen BNR. De plannen zullen pas per 2023 ingevoerd kunnen worden, dit jaar zullen er geen inflatiecompensatiemaatregelen plaatsvinden.
Lees verder

Nieuwe elektrische rijders soms duurder uit, maar nog genoeg goedkope laadopties
De enorme energieprijzen hebben ervoor gezorgd dat elektrische rijders soms duurder uit zijn dan automobilisten die nog op benzine rijden. Zelfs benzine tanken aan de snelweg is in sommige gevallen goedkoper dan een elektrische auto opladen aan huis, in het geval je net een nieuwe energiecontract hebt. Dat meldt de Telegraaf op basis van cijfers van de ANWB.
Lees verder

Hongarije krijgt Russisch cadeautje: nieuwe gasdeal met Gazprom
Ondanks de EU-sancties op Rusland, heeft Hongarije gewoon een nieuwe deal gesloten met het Russische Gazprom. Het Russische bedrijf moet 5,8 miljoen kubieke meter aan extra aardgas leveren per dag aan Hongarije. En dat staat in schril contrast met andere EU-lidstaten die, juist steeds minder gas krijgen van Gazprom.
Lees verder

De eerste investering van Robert de Boeck
Voor de één staat het nog scherp op het netvlies, terwijl de ander diep in het geheugen moet graven: de eerste investering. Met vandaag Robert de Boeck van investeringsmaatschappij Antea. De eerste investering vergeet je nooit, net als je eerste liefde.
Lees verder

Russische economie lijdt amper aan sancties
Ondanks alle sancties waarmee Rusland te maken heeft, kromp de economie slechts 0,4 procent in het eerste half jaar. Rusland had juist deels baat bij de sancties, die ervoor zorgden dat prijzen van brandstoffen stegen. Daardoor werd de Russische economie gestut, en lijkt die nu op weg lijkt naar een krimp van 3 procent in heel dit jaar.
Lees verder

Nederland verdient nóg meer aan export
Nederland boert ontzettend goed als het gaat om de handel met andere landen. In 2021 steeg de waarde van de handel met maar liefst 15 procent ten opzichte van voor de coronacrisis. Dat is vooral te danken aan de hogere prijzen die betaald moeten worden voor energie- en grondstoffen. Ook nam de vraag toe sinds coronajaar 2020, zo meldt het CBS.
Lees verder

Reisbranche kijkt met 'lach en een traan' terug op zomer
Met een 'lach en een traan' kijkt de reissector terug op de zomervakantie. De lach is vooral te danken aan de coronaproblematiek die grotendeels achter de rug is, waardoor vakantiegangers massaal terugkeerden. Maar de traan is te danken aan alle problematiek op de luchthavens, en vooral op Schiphol. 'De operationele problemen op Schiphol hebben roet in het eten gegooid', zegt Arjan Kers, directeur van TUI Nederland en voorzitter van reisbranchevereniging ANVR.
Lees verder

Doorwerken in de Zomer | Fietsverhuur Nobel
Terwijl de meeste mensen in de zomer heerlijk vertrekken naar de zon om helemaal niks te doen, zijn er ook mensen die tijdens deze periode juist extra hard aan de bak moeten. Vandaag: Margreet Nobel van fietsverhuur Nobel op Ameland.
Lees verder

Buitenlandse ondernemers gefrustreerd door lange wachttijden voor visa
Buitenlandse ondernemers die naar Nederland willen reizen, moeten soms maandenlang wachten op hun visum. De wachttijden voor visa zijn in korte tijd enorm opgelopen. Ondernemers kunnen daardoor niet naar ons land komen voor zaken, of ze zijn veel te laat. Dat blijkt uit navraag van BNR bij onder meer ondernemersclubs en het ministerie van Buitenlandse Zaken.
Lees verder