Doorgaan naar hoofdcontent

Emerce B2B Digital: Conrad opent de grenzen op zijn marktplaats

EMERCE
Emerce B2B Digital: Conrad opent de grenzen op zijn marktplaats
Verkooppartners van elektronicawinkel Conrad kunnen binnenkort via de marktplaats van het bedrijf ook direct aan andere landen verkopen. Dat vertelt Rick Huisken, directeur marktplaatsen van Conrad, in de videocollectie Emerce B2B Digital.
Lees verder

NPO mag podcastapp NPO Luister verder uitbouwen
De NPO krijgt van staatssecretaris Gunay Uslu van Media toestemming om NPO Luister uit te bouwen. De app was al enige tijd beschikbaar als experiment en mag nu definitief door. De app huisvest alle podcasts en live NPO-radiozenders op één plek.
Lees verder

Google trekt stekker uit gamingplatform Stadia
Google stopt met gamestreamingdienst Stadia, zoals al eerder werd vermoed. Gebruikers worden volledig gecompenseerd. Ook de hardware, zoals controllers, wordt vergoed. Die hoeft niet eens te worden ingeleverd.
Lees verder

Europese Commissie maakt AI wettelijk aansprakelijk
De Europese Commissie publiceert een voorstel voor een richtlijn die het mogelijk maakt om producten die werken met kunstmatige intelligentie wettelijk aansprakelijk te stellen. Gedupeerden hoeven enkel causaliteit aan te tonen tussen een AI en geleden schade om hun klachten behandeld te krijgen.
Lees verder

Online 0,4 procent minder omgezet in augustus
De online omzet was in augustus 0,4 procent lager dan in augustus 2021. Webwinkels hebben 2,6 procent minder omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers), groeide met 2,7 procent.
Lees verder

Reorganisatie Meta op komst
Meta, moederbedrijf van Facebook, gaat toch afslanken, zo heeft topman Mark Zuckerberg aan zijn personeel verteld. De werving wordt sowieso opgeschort.
Lees verder

TNO: grotere rol voor Nederland in ontwikkeling 6G
Er is verregaande samenwerking nodig tussen publieke en private partijen, gericht op onderzoek en ontwikkeling van de volgende generatie communicatienetwerken, met name 6G. Dat stelt TNO.
Lees verder

Cyberwet verruimt handelingsmogelijkheden voor de AIVD en de MIVD
De aanstaande 'Cyberwet' biedt inlichtingendiensten AIVD en MIVD meer mogelijkheden om bijvoorbeeld het internetverkeer af te tappen. Door extra toezichtinstrumenten hoeft dat niet direct zorgelijk te zijn. Dat schrijft Rowin Jansen, promovendus bij het Onderzoekcentrum voor Staat en Recht van de Radboud Universiteit, in een publicatie die in het Nederlands Juristenblad is verschenen.
Lees verder

Russische internetwaakhond wil opheldering van Apple over weghalen VK apps
De Russische internettoezichthouder eist een verklaring van Apple waarom de apps van het door de staat gecontroleerde technologiebedrijf VK uit de App Store van het Amerikaanse bedrijf zijn verwijderd.
Lees verder