vrijdag 9 september 2022

DNB: Waarom de ECB vaker nieuwe instrumenten inzet

De Nederlandsche Bank
Waarom de ECB vaker nieuwe instrumenten inzet
Centrale banken hebben de afgelopen jaren nieuwe instrumenten ontwikkeld om de krediet-, Europese schulden- en COVID-crisis te helpen opvangen en beter te kunnen sturen op inflatie. Een overzicht van die instrumenten én ontwikkelingen die in de toekomst mogelijk ook om nieuwe instrumenten vragen.
Lees verder

Werkenden die niet deelnemen aan pensioenfonds bouwen privé ook weinig pensioen op
Een substantieel deel van de Nederlandse werkenden legt geen premie in bij een pensioenfonds en bouwt daardoor niet een pensioenuitkering op. Een groot deel van deze groep compenseert dit ook niet met andere vormen van pensioensparen.
Lees verder

"A time to act. The outlook for monetary policy in the euro area."
"The current environment implies that the path and endpoint of the policy rate will be uncertain. That also implies that we will continue to take our decisions on a meeting-by-meeting basis, and that we will persevere until the inflation outlook has stabilized," said Klaas Knot...
Lees verder

Grootste witwasrisico's verdienen hoogste prioriteit
De Nederlandsche Bank publiceert een rapport over het voorkomen en bestrijden van financiële criminaliteit. De toezichthouder pleit ervoor in te zoomen op de hoge risicogroepen. Een interview met Loes Wenink, toezichthouder van DNB.
Lees verder