vrijdag 23 september 2022

DNB: Datamobiliteit en de financiële sector: hoe te reguleren?

De Nederlandsche Bank
Datamobiliteit en de financiële sector: hoe te reguleren?
Data en datamobiliteit hebben een steeds grotere impact op financiële dienstverlening. Tegen deze achtergrond is nieuwe EU-regelgeving in de maak, gericht op het creëren van één EU-datamarkt in 2030. Doel is het vergroten van de mogelijkheden van datahouders om hun gegevens te delen.
Lees verder

Blog Maarten Gelderman - Twin Peaks
Wat is de overeenkomst tussen het Nederlandse model van toezicht op de financiële sector en een tv-serie uit de jaren '90? Maarten Gelderman onthult het mysterie in zijn nieuwste Toezichtblog.
Lees verder

DNB verwacht verslechtering kapitaalpositie
Als gevolg van de hoge inflatie voert de Europese Centrale Bank een verkrappend monetair beleid. Dit heeft een negatief effect op de winstgevendheid van De Nederlandsche Bank en daardoor op haar kapitaalpositie. Dit heeft DNB bekendgemaakt in een brief aan minister Sigrid Kaag van Financiën.
Lees verder

Economisch Bulletin nr 6 - 2022
Het Economisch Bulletin van de ECB komt achtmaal per jaar uit. De edities in maart, juni, september en december verschijnen in het Nederlands, met uitzondering van de artikelen. Voor de Engelstalige edities verwijzen wij u naar de website van de ECB.
Lees verder