donderdag 22 september 2022

CBS: Nederlandse huizenprijzen in augustus licht gedaald

CBS: Nederlandse huizenprijzen in augustus licht gedaald
De Nederlandse huizenprijzen zijn in augustus licht gedaald. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) betaalden huizenkopers gemiddeld 0,1 procent minder voor een bestaande woning dan in de maand ervoor. CBS-econoom Peter Hein van Mulligen spreekt van een trendbreuk.
Lees verder

Kaag: ik moet de grenzen van mijn integriteit bewaren
'Er zijn grenzen en ik moet de grenzen van mijn integriteit bewaren', zei minister Sigrid Kaag (Financiën) na het incident met FVD-leider Thierry Baudet. Kaag liep weg uit het debat over de plannen van Prinsjesdag, net als de rest van het kabinet.
Lees verder

Russen protesteren tegen oorlog, ruim 1300 arrestaties
In verschillende Russische steden zijn volgens een burgerrechtenorganisatie 1386 mensen gearresteerd tijdens protesten die volgden op de tv-toespraak van Vladimir Poetin. De Russische president mobiliseerde daarin een deel van de bevolking voor de strijd in Oekraïne. 'Het was vrij heftig en emotioneel geladen', zegt correspondent Joost Bosman.
Lees verder

Liveblog | Ruim 1300 arrestaties bij protesten in Rusland na speech Poetin
Het is dag 210 van de oorlog in Oekraïne. In dit liveblog vind je alle laatste updates over het voortdurende conflict en alle gevolgen ervan.
Lees verder

Liveblog Algemene Politieke Beschouwingen | Rutte aan het woord
Op de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen komt Premier Mark Rutte aan het woord. Hij reageert op de vragen van de Tweede Kamer over het koopkrachtpakket van het kabinet en de begroting voor volgend jaar. Volg hier het liveblog.
Lees verder

Rutte reageert op kritiek begroting en koopkrachtpakket
Op de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen reageert premier Mark Rutte op de vragen van de Tweede Kamer over het koopkrachtpakket van het kabinet en de begroting voor volgend jaar. Partijen willen vooral weten wat het kabinet volgend jaar doet om voorbereid te zijn op eventuele verdere tegenvallers in de koopkracht.
Lees verder

Energieplafond: 'Den Haag heeft niets gevraagd aan Brussel'
Het kabinet heeft nooit aan de Europese Commissie gevraagd of ze een prijsplafond kunnen instellen voor de energieprijzen. Het argument 'het mocht niet van Brussel' is dus onzin, stelt Europaverslaggever Stefan de Vries.
Lees verder

Hongarije wil spoedzitting over Nederlandse rechtsstaat
De Hongaarse staatssecretaris van Bilaterale Betrekkingen Tamás Menczer wil een spoedzitting van het Europees Parlement over de Nederlandse rechtsstaat. De staatssecretaris wijst Nederland erop dat hier de persvrijheid onder druk staat, en dat er onder meer journalisten en advocaten vermoord worden (Peter R. de Vries en Derk Wiersum, red.).
Lees verder

Nederlands personeel veel productiever geworden
Personeel van het Nederlandse bedrijfsleven is in 2021 een stuk productiever geworden. De arbeidsproductiviteit steeg met 2,8 procent in vergelijking met het voorgaande jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Dat is de sterkste stijging in de afgelopen 21 jaar.
Lees verder

Weisglas: 'Weglopen uit kamer hoort niet'
Minister Kaag van Financiën verliet gisterenavond de Tweede Kamer na een tirade van Thierry Baudet. De Forum-leider beweerde dat Kaag in Oxford tot spion is opgeleid. Kaag verliet vervolgens de Kamer, volgens haar om 'haar integriteit te bewaren'. Oud-Kamervoorzitter Frans Weisglas vindt dat dit eigenlijk niet hoort.
Lees verder

Rutte: prijsplafond kan lager uitvallen
Het prijsplafond dat het kabinet voorstelt, kan lager uitvallen dan nu voorzien als blijkt dat de gas- en elektriciteitsprijs is gedaald bij invoering. Nu gaat het kabinet nog uit van plafonds van 1200 kuub gas en 2400 kilowattuur aan elektriciteit. Tot die grenzen betalen burgers de lagere tarieven die golden voordat de oorlog in Oekraïne begon, maar die worden dus mogelijk lager vastgesteld. Dat schrijft premier Mark Rutte in antwoord op vragen die de Tweede Kamer stelde.
Lees verder

Alle beroepsgroepen kampen nu met personeelstekort
In het tweede kwartaal is de krapte op de arbeidsmarkt zo hard opgelopen dat nu alle beroepsgroepen een tekort aan personeel hebben, meldt het UWV. Aandacht voor vitaliteit, werkomstandigheden, werktijden en werkdruk is essentiëler dan ooit', zegt arbeidsmarktadviseur Frank Verduijn van het UWV.
Lees verder