Doorgaan naar hoofdcontent

Ben van Beurden maakt 1 januari plaats voor Wael Sawan

Ben van Beurden maakt 1 januari plaats voor Wael Sawan
Shell-baas Ben van Beurden treedt per 1 januari 2023 terug als topman van het olie- en gasconcern. De Nederlander wordt dan opgevolgd door Wael Sawan. Na zijn aftreden blijft Van Beurden nog wel een periode aan als adviseur.
Lees verder

Adviesbureau stuurt aan op vertrek acht bestuursleden van Ryanair; topman mag blijven
De aandeelhoudersvergadering van Ryanair belooft een spannende te worden vandaag. Maandag kwam namelijk al een oproep van het Londense adviesbureau Pirc om het bonusbeleid van de luchtvaartmaatschappij weg te stemmen. Ook is er de kans om het bestuur opnieuw te kiezen.
Lees verder

Rechts wint in Zweden, premier stapt op
De overwinning van rechts bij de Zweedse parlementsverkiezingen heeft ertoe geleid dat de zittende premier, Magdalena Andersson, haar ontslag heeft ingediend. Afgelopen zondag gingen de Zweden naar de stembus en de uitslag was to close to call. Gisteravond bleek het rechtse blok uiteindelijk de grootste.
Lees verder

CDA ontevreden met gas-afschakelplan Jetten
CDA-Kamerlid Henri Bontenbal is het niet eens met het gas-afschakelplan voor bedrijven dat minister Rob Jetten van Klimaat en Energie heeft bedacht. Volgens Bontenbal geeft het plan geen garantie om met een gerust hart de winter in te gaan.
Lees verder

Logistieke sector móet elektrificeren, maar stroomnet kan het niet aan
Een overstap naar elektrisch rijden lijkt onvermijdelijk voor de logistieke sector met het oog op de energietransitie, maar is het praktisch gezien wel mogelijk? Het stroomnet is al overbelast, dus de toevoeging van extra laadpalen kan voor problemen zorgen. Dat is ook de mening van het College van Rijksadviseurs, die stelt dat het onbeperkt bezwaren van het stroomnetwerk te kostbaar is en te veel tijd kost.
Lees verder

'Ook zorgpremie schiet omhoog'
De zorgpremie schiet het komende jaar omhoog. Verzekerden moeten, zo blijkt uit berekeningen voor Prinsjesdag, ruim 10 euro per maand meer gaan betalen. Dat melden bronnen aan De Telegraaf.
Lees verder

Oprichter Mollie neemt belang in reserveer-app Formitable
Ondernemer Adriaan Mol neemt een belang van 8 miljoen euro in Formitable. Dat bedrijf regelt onder meer online reserveringen in restaurants. Met de investering van Mol, bekend als oprichter van betaalservice Mollie en telecombedrijf Messagebird, hoopt het bedrijf onder meer internationaal uit te kunnen breiden.
Lees verder

Schiphol-topman Dick Benschop stapt op
Dick Benschop vertrekt als baas van luchthaven Schiphol. Hij heeft zijn functie zelf ter beschikking gesteld. De druk op Benschop nam steeds meer toe na maanden van chaos op de luchthaven, vooral als gevolg van personeelstekorten. Onder leiding van Benschop lukte het niet om aan de problemen een einde te maken. Benschop blijft nog wel aan tot er een opvolger is gevonden.
Lees verder

Goldman Sachs te enthousiast over noodplan energiecrisis
De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs in enthousiast over de plannen van de Europese Commissie om de energiecrisis te dempen. De gasvoorraden lijken op orde en energiebedrijven moeten volgens het noodplan hun grote winsten deels gaan inleveren om zo de consument te compenseren. Toch meent energiedeskundige Aad Correljé van de TU Delft dat Goldman Sachs te optimistisch is.
Lees verder

Econoom: Fundament van EU is verrot
Econoom Edin Mujagi waarschuwt voor het 'rotten' van de EU na de 'State of the Union' van Ursula von der Leyen. 'Er ontstaan problemen als je een beleid gaat voeren, waardoor de EU-lidstaten gaan rotten', zegt de econoom in de podcast Macro met Boot en Mujagi.
Lees verder

'SP-senator Kox heeft banden met Russische geheime diensten'
SP-senator Tiny Kox wordt door onderzoeksjournalisten beschuldigd van banden met de Russische geheime diensten. Een Russische spion noemde Kox als belangenbehartiger voor Rusland in de Raad van Europa, waar hij inmiddels parlementsvoorzitter is, schrijft het onderzoekscollectief van de Russische dissident Michail Chodorkovski.
Lees verder

'Opstappen Benschop gevolg van falend beleid'
Het opstappen van Dick Benschop als topman van Schiphol is het gevolg van falend beleid op de luchthaven. Dat zegt BARIN, de belangenvereniging van in Nederland actieve luchtvaartmaatschappijen, in een eerste reactie. Volgens voorzitter Marnix Fruitema is het lastig om Benschop alleen de schuld te geven. Maar de oplossingen die werden aangedragen om de drukte deze zomer het hoofd te bieden waren allesbehalve structureel, zegt hij.
Lees verder